Tăriceanu: E normal să existe o plafonare la indemnizația pentru creșterea copilului

207
Tăriceanu: E normal să existe o plafonare la indemnizația pentru creșterea copilului - calinpopescutariceanu6-1501516331.jpg

Articole de la același autor

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, ieri, că membrii Guvernului au informat liderii coaliției că vor decide o anumită plafonare a indemnizațiilor pentru creșterea copilului, menționând că în prezent există posibilitatea ca aceste indemnizații să ajungă la "cifre complet ieșite din orice zonă rezonabilă".

Tăriceanu a explicat că nu pentru toate veniturile realizate care intră în calculul acestei indemnizații se plătesc și contribuții la stat.

"Sunt și venituri pentru care nu se plătesc contribuții la stat. Adică, dacă eu realizez o tranzacție imobiliară. Este un venit pe care îl realizez și care intră în calculul indemnizației de creștere a copilului, ceea ce nu e normal", a mai spus Tăriceanu.

La rândul său, președintele PSD, Liviu Dragnea, a explicat că nu se are în vedere modificarea indemnizației, ci impunerea unui plafon.

"În ceea ce privește indemnizația pentru creșterea copilului, acum legea este clară: 85% din salariu sau venit. Nu cred că vor să modifice asta, vor doar să spună: nu mai mult de un plafon. A rămas că vor discuta să stabilească care este plafonul", a mai spus Dragnea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4836 secunde