Tăriceanu: "DNA este un fel de poliție politică"

157
Tăriceanu:
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost audiat, marți, de instanța supremă, în dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.


Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marți, la sediul instanței supreme, unde a fost prezent pentru un nou termen în dosarul în care este judecat pentru mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului, că procurorii încearcă să obțină denunțuri care îl vizează. 


"Eu nu am nevoie să mă ajute nimic pentru că sunt nevinovat și ce vreau să se rețină este numai adevărul. Acuzațiile sunt lipsite de orice fel de fundament în realitate. E un fel de proces de intenție. Procurorii ar fi multumiți să declarăm ce și-ar dori ei, eventual să ne și autoincriminăm. Având în vedere informațiile din ultima perioadă, că și în alte dosare procurorii au cerut celor care au făcut declarații să facă denunțuri împotriva mea, cred că este evident că se dorește cu totul și cu totul altceva. Procurorii fac ceea ce se numește vânătoare, nu sunt singurul în această situațe. DNA trebuie să înțelegă că trebuie să respecte și ea Constituția, legea, și drepturile și libertățile cetățeanului. DNA este un fel de poliție politică în România", a declarat Călin Popescu Tăriceanu la finalul ședinței de judecată.


La primul termen al procesului, în 14 martie, președintele Senatului a spus că nu recunoaște învinuirile și nici nu le înțelege, precizând că nu vrea să fie judecat în procedură simplificată și că vrea să dea o declarație la un alt termen de judecată, instanța stabilind ca el să fie audiat în 11 aprilie.


Întrebat, la ieșirea din sala de judecată, de ce nu înțelege acuzațiile, Tăriceanu a spus: "Prefer ca justiția să se facă în sala de judecată, și nu televizată. Îmi cer scuze, această atitudine este un respect pe care eu îl datorez justiției și pe care, ca orice cetățean, trebuie să-l avem".




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6976 secunde