Traian Băsescu:

"Statul trebuie să-i garanteze lui Sebastian Ghiță imunitate ca să poată vorbi"

229
2

Articole de la același autor

Fostul președinte Traian Băsescu spune că este foarte important ca, după ce va fi extrădat, omul de afaceri Sebastian Ghiță să fie protejat de statul român, pentru a putea spune lucrurile pe care le știe despre oameni și instituții care au comis abuzuri de putere în ultimii ani în România. 


Totodată, el a sugerat că șeful statului, Klaus Iohannis, ar putea să se implice, mai ales că este posibil ca procedura de extrădare a lui Ghiță din Serbia să fie una de durată.


"Ghiță are motiv să ceară azil politic, dar nu o va face. După ce a fost parte din sistem, are obligația să vină să spună ce știe. Eu nu am fost parte a intimității sistemului, mi-a fost loial, dar pregătindu-și lovitura după plecarea mea. Statul trebuie să-i garanteze lui Ghiță imunitate, să poată vorbi. Sigur, cu responsabilitate pentru ce este acuzat. Având în vedere situația specială a lui Ghiță, pe care îl consider mai important decât pe Omar Hayssam, trebuie să găsim soluții să poată vorbi, se poate uza de Codul Penal și în același timp de o eventuală intervenție a președintelui să găsim formula politică potrivită. Ghiță trebuie să aibă libertatea să vorbească. Am văzut oameni băgați la beci ca să nu vorbească, am văzut că dacă nu au vrut să vorbească li s-au băgat copiii în celule cu oameni care i-au violat. Nu trebuie să ne trezim că Ghiță este adus, încarcerat, frate-său băgat într-o celulă vecină cu oameni care să-l pună sub presiune. Trebuie făcută o acțiune de bun simț într-un stat democratic", a declarat Traian Băsescu. 


Comentează știrea

MIHAI
19 aprilie 2017
NERUSINARE FARA LIMITE

Basescu delireaza . Vrea cu orice pret sa fie considerat om politic superior , dar n-are sanse de reusita . El ramane chiorul din tara orbilor si bate campii cu orice prilej . Cere imunitate pentru Ghita , ca acesta sa ne spuna ce stim cu totii : ca face parte si e complice la jaful national , ca a slujit din interese personale pe toti cei care i-au dat prilejul sa obtina ciolane mari pline de maduva , ca in tot acest timp , cineva care pretindea ca este presedintele Romaniei , a continuat sa desavarseasca subordonarea institutiilor statului intereselor mafiote , in care misunau si misuna tot felul de nemernici ca Ghita , etc . Sa vorbeasca Ghita de abuzuri de putere ? Este cineva in Romania , incepand de la cel mai amarat consilier de primarie si primar pana la lideri de partide , parlamentari si ministri care sa nu abuzeze de putere ? Pana si unele categorii de cetateni au ajuns sa reprezinte o categorie sociala care abuzeaza de un anumit soi de putere ( votul ) care le da dreptul de a avea foloase necuvenite fara munca . Ghita a spus destule pentru a se porni o avalansa de rocese dar nu se sinchiseste nimeni , deoarece faptele prezentate de acest nemernic au fost si sunt comise permanent de sleahta politicianista . Dupa cum declara basescu , Ghita trebuie tratat ca un om de mare valoare , adus cu o limuzina de lux , escortat de politiste frumoase , , " incarcerat " la hotel Continental si rugat sa spuna cate ceva timp de cativa ani pana cand toate faptele vor fi considerate prescrise . Basescu manifesta o grija induiosatoare cand cere ca Ghita sa nu fie incarcerat cu violatorii . Ca se procedea asa , o stie probabil de la fratele sau . Afirmatia ca " trebuie facuta o actiune de bun simt intr-un stat democratic " ne face sa ne tavalim pe jos de ras . Poate afirma cineva cu pretentii de om serios ca in Romania exista bun simt si democratie ?

gogu
19 aprilie 2017
Misule

ne consumam neuronii si timpul in zadar,comentand aparitiile acestui om inteligent dar distructiv pentru Romania.Basescu este orice,dar prost niciodata n-a fost.Si stie prea multe,de-aia-si permite sa dea sfaturi pretioase in loc sa stea la brutarie cu Mircea.Practic,Practic este de neatins!Parerologul Basescu poate manca kkat cat si cum vrea,iar pentru ziaristi,este mina de aur,Vorbarie multa si neproductiva.Pentru mine si tine si altii un personaj deja plictisitor si expirat.Astia sunt oamenii care-au condus Romania,si de aia suntem cersetorii Europei.Sa auzim de bine!

Răspuns la: NERUSINARE FARA LIMITE
Adăugat de : MIHAI, 19 aprilie 2017
Basescu delireaza . Vrea cu orice pret sa fie considerat om politic superior , dar n-are sanse de reusita . El ramane chiorul din tara orbilor si...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2257 secunde