Cristian Radu:

"Sperăm să putem reabilita aleea pietonală de la Neptun, până la începerea sezonului estival"

288

Articole de la același autor

Reprezentanții Primăriei Municipiului Mangalia au organizat, ieri, la sediul Clubului Nautic Callatis, evenimentul prilejuit de lansarea proiectului "Lucrări de amenajare și modernizare, zone de interes turistic - sudul litoralului Saturn".

Prezent la eveniment, edilul din Mangalia, Cristian Radu, a precizat că obiectivele proiectului constau în valorificarea resurselor naturale în scop turistic, diversificarea serviciilor turistice și atragerea unui număr mai mare de turiști în sudul litoralului. El a explicat că, potrivit documentației tehnice, aleea pietonală adiacentă plajei se va reabilita pe o distanță de peste 2,5 km, între Hotel Paradiso și limita stațiunii Saturn, dinspre Cordonul Saturn-Venus. De asemenea, proiectul prevede realizarea unui punct de belvedere acoperit, zone verzi, căi de acces către plajă, mobilier urban și sisteme de iluminat.

Dezvoltarea ofertei turistice prin implementarea proiectului de investiții va contribui la reducerea fenomenului de sezonalitate care afectează în general sectorul turistic din regiune. Totodată, se va diminua efectul concurențial manifestat de ofertele turistice din alte zone ale țării sau din străinătate. Grupul țintă al proiectului este reprezentat de turiștii români și străini, având, totodată, impact asupra mediului de afaceri local, prin atragerea de noi investitori.

"Ne dorim ca lucrările să demareze în cel mai scurt timp, mai ales dacă vremea ne va permite acest lucru. Sperăm să putem finaliza reabilitarea aleii pietonale de la Neptun, până la începerea sezonului estival, iar cea de la Saturn, până la sfârșitul anului 2015. Ne cerem scuze de pe acum, pentru disconfortul creat în zonă, în perioada lucrărilor, însă suntem siguri că rezultatul final va fi unul pe măsura așteptărilor", a mai spus edilul Cristian Radu.

Proiectul este realizat în cadrul Programului Operațional Regional, Axa Prioritară 5, "Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului", Domeniul de intervenție 5.2 - "Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale și creșterii calității serviciilor turistice".

Valoarea totală a proiectului este de 34 milioane lei, valoarea maximă nerambursabilă este de 33,3 milioane lei, data finalizării lucrărilor fiind prevăzută la sfârșitul acestui an. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Ianuarie 2015
Stire din Eveniment : Prins după ce a furat un telefon mobil
Sâmbătă, 20 Decembrie 2014
Stire din Eveniment : ACCIDENT cu VICTIMĂ la Mangalia
Pagina a fost generata in 2.0323 secunde