Liberala Raluca Turcan:

Sesiunea extraordinară, pretext pentru ca Guvernul să emită ordonanțe de urgență

140
Sesiunea extraordinară, pretext pentru ca Guvernul  să emită ordonanțe de urgență - ralucaturcanbuna-1501516288.jpg

Articole de la același autor

Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan afirmă că sesiunea parlamentară extraordinară este un pretext pentru ca Guvernul să emită ordonanțe de urgență, arătând că nu există o ordine de zi și o motivație pentru care președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, convoacă această sesiune.

"În privința acestei sesiuni extraordinare, anunțate de domnul Liviu Dragnea, dar încă sub auspiciul unei incertitudini, putem remarca de la bun început maniera total superficială și sfidătoare a convocării acestei sesiuni extraordinare. Jupânul Liviu Dragnea intenționează să își deschidă moșia numită Parlament și să convoace o sesiune a Camerei Deputaților. Nu există ordine de zi, nu există o motivație pentru care Liviu Dragnea solicită convocarea în sesiune extraordinară a Camerei Deputaților. În acest context, PNL adresează următoarea întrebare PSD și lui Liviu Dragnea: Sesiunea extraordinară este pentru a dezbate proiecte de lege în interes public sau este doar un subterfugiu pentru a emite OUG? Din toate informațiile publice pe care le avem până în momentul de față, de fapt, sesiunea extraordinară este pretextul pentru ca Guvernul să emită ordonanțe de urgență", a declarat Raluca Turcan după ședința Biroului Executiv al PNL, care a avut loc la Parlament.

Ea a subliniat că în acest mod se încalcă legea răspunderii Guvernului, care prevede că pe perioada vacanței parlamentare nu poate emite ordonanțe pe legi organice pentru că orice modificare la o lege organică se face prin dezbatere, prin transparență, asigurând în felul acesta o fundamentare a modificării unei legi de bază. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5873 secunde