Senatorul Vergil Chițac, demisie din PNL. Huțucă dă cu el de pământ, Orban îl face praf!

2169
4

Articole de la același autor

Unul dintre cei mai cunoscuți liberali constănțeni, senatorul Vergil Chițac, a luat, ieri, decizia de a demisiona din PNL. Drept urmare, PNL Constanța rămâne și fără singurul senator pe care îl avea.


"Mi-am depus demisia din PNL. Voi rămâne parlamentar independent, tot ceea ce s-a auzit că urmează să plec în altă parte sunt numai prostii. Săptămâna viitoare voi face o conferință de presă și voi spune toate motivele care au stat la baza acestei decizii", a declarat senatorul Vergil Chițac, pentru "Cuget Liber".


Cu toate acestea, el a adăugat că unul dintre motivele pentru care a ales să demisioneze din formațiunea politică este legat de alegerile care au fost organizate la Organizația Municipală a PNL Constanța, alegeri pe care le-a contestat, dar nu a primit niciun răspuns.


"Unul dintre motive este legat de modul în care au fost organizate alegerile la Organizația Municipală a PNL Constanța, în luna martie. După cum știți, le-am contestat, iar contestația se află la Curtea de Arbitraj. Este acolo de două luni, nu am primit niciun răspuns. Am stat de vorbă cu Orban. Mi s-a spus că va fi analizată cu celeritate. Dacă două luni înseamnă celeritate… Un alt motiv este legat de faptul că cei de la PNL Constanța dau mereu vina pe mine pentru ceea ce se întâmplă acolo. Așa că, am luat decizia de a pleca pentru că îmi doresc să nu mă mai aibă pe mine în coastă. Pentru orice eșec, ei găsesc mereu un vinovat. Nu-și asumă niciodată vreo vină. Atunci când eu am luat 35 % era bine, și au spus că este meritul lor. În schimb, atunci când au luat doar 20% au dat vina pe alții. Așa că am decis să plec, să-i las să facă ce vor. Îi las să-și manifeste leadershipul și competența politică, dacă eu îi încurc, și vom discuta peste câțiva ani de zile dacă am fost de vină eu sau nu după rezultatele pe care le vom avea", a mai declarat senatorul Vergil Chițac. 


"Demisia lui Chițac este un câștig reciproc"


Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, nu s-a arătat surprins de demisia senatorului Vergil Chițac. Din contră, el și-a manifestat bucuria, lăsând de înțeles că și cu el și fără el, formațiunea politică de la malul mării este aceeași.


"Demisia senatorului este un câștig reciproc. Era evident că nu se regăsea în PNL. Avea o mare problemă de adaptare la lucrul în echipă, nu avea disponibilitatea de a-i asculta și pe alții. Era obișnuit să conducă singur, nu să lucreze în echipă. El era interesat mai mult de poziții, funcții, trese și medalii, decât de construcții solide în partid. De altfel, oamenii din jurul lui, cei din partid, care au fost promovați de el pe funcții, erau mediocri, genul celor care pot fi controlați cu ușurință. În concluzie, plecarea lui nu este o pierdere pentru PNL Constanța, decât una statistică", a declarat, pentru "Cuget Liber", liderul PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă. 


Ce spune Ludovic Orban despre demisia senatorului


Președintele PNL, Ludovic Orban, s-a arătat extrem de dezamăgit de decizia senatorului Vergil Chițac. 


Contactat de "Cuget Liber", liderul PNL, Ludovic Orban, a spus că declarația senatorului Chițac precum că a demisionat din PNL nemulțumit că încă nu i s-a soluționat contestația la Curtea de Arbitraj ce viza alegerile la Organizația Municipală a PNL Constanța este doar un pretext de a pleca din partid.


"Să fim serioși ! Soluționarea contestației de la Curtea de Arbitraj nu depinde de mine. Nu am nimic să-mi reproșez în relația mea cu senatorul Chițac. Mi se pare un pretext absurd ca un om care a îmbrăcat haina militară să dezerteze de pe câmpul de luptă exact atunci când este nevoie să se lupte cu inamicul. Să demisionezi la nici un an de zile de când oamenii din Constanța ți-au acordat încrederea pentru a ajunge în Parlament mi se pare o încălcare grosolană a principiului fidelității și cred că asta spune tot despre domnul Chițac", a declarat președintele PNL, Ludovic Orban.


Fost rector al Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", Vergil Chițac, a fost candidatul PNL la alegerile pentru Primăria Constanța din 2016, el fiind învins de candidatul PSD, Decebal Făgădău. Chițac a intrat în partid la începutul anului trecut și a fost președinte al Organizației Municipale a PNL Constanța până la sfârșitul lunii martie 2017.


Vergil Chițac a devenit senator în urma alegerilor parlamentare de la sfârșitul anului trecut.


Comentează știrea

Gogu
15 septembrie 2017
Chitz , chitz

Șoricelului chitz, chitz care , la ordin , a abandonat meseria de inginer si S-a facut amiral , tot la ordin a părăsit echipa de la municipiu , i-a lăsat in gura lupului(psd+pnl) , acum face stanga-nprejur si fata de cei ce l-au votat senator !

MIHAI
15 septembrie 2017
UN ESCROC SI IMPOSTOR POLITIC

Cand corabia politica se scufunda , sobolanii din specia Chitcac parasesc corabia . Cazul acestui amiral de carton nu este singular in politica romaneasca . In orice partid exista oameni valorosi care ani de zile au muncit cu devotament , dar care , in momentul in care se culeg roadele si se impart beneficiile , se trezesc rasplatiti cel mult cu o strangere de mana , sau ignorati total , de rezultate beneficiind altii . In cazul lui Chitcac , putem admite cu oarecare ingaduinta ca la inceput a fost de buna credinta , crezand ca politica se face cu epoletii nu cu creierul . A dovedit pana la urma ca nu este decat un profitor , un oportunst , un om fara convingeri si asa cum spunea odata Hasotti despre PSD , un om fara Dumnezeu si fara caracter . Trecem peste faptul ca acest domn nu a fost marinar . Nu orice inginer care poarta uniforma este si marinar . Nu poti sa te lepezi de un partid care te-a rasplatit cu functia de presedinte de organizatie si demnitatea de senator , cu atat mai mult cu cat vechii lideri si -au dat demisia sau au fost eliminati . Cel putin de ochii lumi , stai o legislatura simuland ca vrei sa faci schimbarea mult dorita , si ai timp dupa aceea sa cauti motive de a parasi partidul , fara de care , nu erai decat un oarecare pensionar anonim . Avand camp liber , Chitcac putea binemerita de la Patrie sa fie rasplatit cu lauri daca se inhama la edec sa scape nava liberal de la naufragiu . Cu regret suntem nevoiti sa ne intrebam pentru ce au parasit PNL sau au fost eliminati Hasotti , Dragomir si Manea , ca sa faca loc unuia ca Chitcac ?. Cazul Chitcac este urmarea prevederii nefericite din Statut care permite exceptii de la obligatia ca sa ai o anumita vechime in partid pentru a fi ales sau numit imtr-o functie importanta . Chitcac nu stie sau se face ca nu stie , ca exista infrangeri si victorii si ca lupta politica este necrutatoare . A confundat functia de presedinte al organizatiei de partid cu cu functia de sef de Academie , functie in care intotdeauna primesti onoruri si decoratii pentru rezultatele bune obtinute de institutie , sanctiunile reveniund subordonatrilor in cazul insucceselor . Chitcac a dovedit , dupa cum rezulta si din istoria politica a Romaniei , ca militarii nu sunt buni si nu dau rezultate in politica . Admitatnd ca Chitcac are dreptate in totalitate , daca ar avea un minim de demnitate , onoare si cinste militara , ar trebui sa demisioneze si din functia de senator . Cetatenii constanteni i-au dat votul pentru a fi senator liberal , nu senator vagabond care fuge de raspundere si de lupta . Si sa mai precizam ceva . Chitcac a fost ales nu pentru faptul ca s-a plimbat in bluza galbena pe strazi si prin piete , ci din pornirea fireasca si mult dorita de electorat de a intra in partid valori noi . Avem dovada ca poporul nu stie intotdeauna ce vrea si pe cine sa aleaga .

Un constanteanl
15 septembrie 2017
Oportunist si infatuat

Il cunoastem ca pe un cal breaz! De zeci de ani! Plin de el, ranchiunos. Distruge pe oricine care ii sta in cale! Spritangiu! Se foloseste de oameni si apoi ii arunca! Cu cinstea si moralitatea mai pardon! Daca s-ar dori o analiza mai profunda a personajului ar saii sange pe pereti! Mai ales pe la Academia Navala! , E suficient sa cititi pe net articole despre ispravi prin academia navala si il veti intalni si pe e pe acolo!

o constanteanca
21 septembrie 2017
total gresit

o caracterizare total neconforma cu realitatea! majoritatea l-au votat pe Chitac omul, nu Chitac PNL daca candida independent il intrecea pe Fagadau si iesea primar! PNL este o cloaca de oportunisti si infatuati, nu Chitac! si ce treaba are Academia Navala? informati-va ca lumea si dupa aceea aruncati cu noroi!

Răspuns la: Oportunist si infatuat
Adăugat de : Un constanteanl, 15 septembrie 2017
Il cunoastem ca pe un cal breaz! De zeci de ani! Plin de el, ranchiunos. Distruge pe oricine care ii sta in cale! Spritangiu! Se foloseste de oameni...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4463 secunde