Senatorul Puiu Hașotti îi cere lui Zgonea să reia activitatea comisiei de cod electoral

118
2
Senatorul Puiu Hașotti îi cere lui Zgonea să reia activitatea comisiei de cod electoral - senatorulpuiuhasotti-1392834838.jpg

Articole de la același autor

Senatorul PNL Puiu Hașotti a făcut, în plenul Senatului, un apel către președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, să reia activitatea comisiei de cod electoral, care nu s-a întrunit niciodată, și să dezbată toate legile electorale, inclusiv cea care privește alegerea Parlamentului.
Apelul senatorului liberal a venit în contextul dezbaterii, în plen, a unei propuneri legislative a mai multor parlamentari PNL, de revenire la alegerea primarilor în două tururi de scrutin și de eliminare a votului uninominal pentru președinții de Consilii Județene, și alegerea lor, prin vot indirect, dintre membrii Consiliului Județean.
Senatorul PNL Puiu Hașotti a declarat, în cadrul dezbaterilor la această inițiativă, că Parlamentul trebuie să dea un semnal politic, precizând că, în urmă cu un an, în Parlament s-a înființat o comisie de cod electoral, condusă de președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.
"Din păcate, și nu vreau să fac un proces de intenție, nu vreau să fac vreo acuzație, nu știu dacă e vina cuiva, dar această comisie nu a fost întrunită nici măcar o singură dată. Fac apel de la microfonul Senatului la domnul președinte Valeriu Zgonea, să convoace această comisie de cod electoral, care are menirea să discute toate legile electorale, să avem un sistem coerent, a alegerilor tuturor autorităților locale și a Parlamentului", a spus Puiu Hașotti.
Propunerea legislativă semnată de parlamentarii PNL are ca obiect de reglementare regândirea legislației electorale, în sensul revenirii la principiul alegerii primarilor în două tururi, dacă niciunul din candidați nu obține, în primul tur, peste 50% din voturile valabil exprimate.
În cazul în care niciunul dintre candidați nu a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, se organizează un al doilea tur de scrutin, la care participă numai candidații clasați pe primele două locuri.
Inițiatorii propun și revenirea la modalitatea de alegere a președintelui Consiliului Județean prin vot indirect, dintre membrii consiliului județean aleși, și nu prin vot uninominal.
Propunerea legislativă a primit un raport de respingere atât din partea Comisiei juridice, cât și din partea Comisiei de administrație publică din Senat. Plenul Senatului urmează să dea vot pe această propunere legislativă în următoarea ședință de plen. Propunerea legislativă face parte din categoria legilor organice, Camera Deputaților fiind for decizional în acest caz.


Comentează știrea

Dr.Mengele
20 februarie 2014
Pistolul cu ventuze

Problema asta este veche.O urmaresc cu atentie.Ma intereseaza in mod special alegerea primarilor.Si pentru ca o urmaresc mi-am facut o parere.Cand in USL este pace,Hasotti se face uita de modificarea legilor electorale.Cand Antonescu este amenintat,Hasotti scoate pistolul cu ventuze:modificarea legilor electorale.De dragul sefului care tine sa ajunga presedinte,PNL-ul ar fi dispus sa uite de modificarea legilor electorale.Schimb la schimb,modificati legea electorala sau il sustineti pe Antonescu la prezidentiale ? El stie ca Zgonea,Mazare si Ponta nu sunt dispusi sa primeasca o ventuza in fund.Carnaval in parlament,carnaval la Mamaia,saltimbaci in politica,pitici la guvernare .

Bașpunar
20 februarie 2014
Ipocrizie si minciuna...

Să nu fim ipocriți, gata cu minciuna! Victor-Viorel Ponta - "dottore" PSD a încălcat și încalcă sistematic toate acordurile și uneltește în modul cel mai mârșav și mincinos pentru marginalizarea PNL. Tactică elaborată și țîfne personale cu unicul scop de scoaterea PNL de la guvernare. Victor-Viorel Ponta - "dottore" și Daniel Constantin, pârâciosul zootehnist care vrea să fie vicepremier, să citească și să înțeleagă, in spiritul și litera lor, Constituția României și Legea nr. 90/2001 privind organizarea si funcționarea Guvernului Romaniei si a ministerelor. Cate puncte cardinale tot atația vice-premieri? Dacă o să vrea PSD și Victor-Viorel Ponta - "dottore" să facă un guvern format numai din vice-premieri? PSD și Victor-Viorel Ponta să nu uite niciodată ca au mai avut un Vodă, chiar mentorul lui, care a sfârșit prost ... Of, eu credeam că miza reală pentru Daniel Constantin este să-i servească umil și obedient pe Dan Voiculescu și Victor-Viorel Ponta, pe bune! Să vă fie rușine!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6479 secunde