Senatorul Gigi Chiru: "Guvernul Ponta umblă cu cioara vopsită"

92
Senatorul Gigi Chiru:

Articole de la același autor

Senatorul constănțean Gigi Chiru, președintele organizației județene Constanța a PDL, a fost prezent luni la ședința în care s-a dezbătut reexaminarea Legii scăderii CAS cu 5%. În opinia acestuia, ședința ar fi trebuit să fie o nouă ocazie a guvernului Ponta de a aduce lămuriri cu privire la adoptarea unei legi pe care, atât PDL, cât și PNL, au susținut-o dintotdeauna. Însă, spune senatorul constănțean, acest lucru nu s-a întâmplat, iar parlamentarilor opoziției nu li s-a dat nici măcar ocazia de a-și susține poziția în plenul Senatului. De aceea, senatorii PDL și PNL au părăsit sala, restul de Legi aflate pe ordinea de zi nemaiputând fi votate din lipsă de cvorum.


"PSD și-a arătat interesul maxim pentru reducerea CAS la angajator, însă nu a adus și argumentele logice referitoare la compensarea sumelor pierdute plin aplicarea acestei legi. Noi am cerut lămuriri, nu doar declarații politice referitoare la ajutorul dat mediului de afaceri. Așa că, deranjați că nu le ținem isonul, au refuzat să dea cuvântul opoziției, ceea ce ne-a determinat să părăsim sala. Pentru PSD, această lege are caracter strict electoral. Scăderea CAS este o măsură de stimulare economică extrem de necesară pentru România. PNL și PDL au susținut scăderea CAS independent de orice alegeri sau populism. Mai mult, ACL a indicat clar și sursele de finanțare a măsurii de scădere a CAS cu cinci puncte procentuale", a declarat parlamentarul constănțean.


Senatorul Chiru a mai precizat că este de datoria Guvernului să justifice sursele de finanțare ale acestei măsuri. "Noi o susținem, însă puterea este datoare să o pună în aplicare. La rectificarea bugetară nu au fost prevăzute sumele necesare aplicării acestei măsuri. Convocarea sesiunii extraordinare a fost tergiversată, atât de președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, cât și de majoritatea pesedistă din Biroul Permanent al Senatului României. Dacă își doreau această lege, o puteau vota fără probleme încă de lunea trecută", a mai spus Chiru. El a adăugat că, săptămâna trecută, PSD a utilizat un tertip luând decizia amânării în Biroul Permanent al Senatului, în condițiile în care numai plenul putea face asta. "S-au încălcat Constituția, Regulamentul și Statutul Senatului, deși toate condițiile erau îndeplinite. Din păcate, Ponta nu știe cum să ia măsuri corecte pentru mediul de afaceri, după cum nu știe să ia nicio măsură de stimulare economică. Guvernarea PSD nu face altceva decât să tragă de timp și să prindă această lege în draftul de buget pentru anul viitor. Așa că, după alegerile prezidențiale, viitorul prim-ministru se va trezi cu această măsură pe cap. Guvernul Ponta umblă cu cioara vopsită, atât face. Pe de alta parte mimează interesul pentru relansarea economiei iar în fapt singura măsură este împingerea României în recesiune", a concluzionat senatorul Gigi Chiru, președintele organizației județene Constanța a Partidului Democrat Liberal.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5249 secunde