Se rupe ALDE ? Constantin atacă în instanță deciziile lui Tăriceanu

311
Se rupe ALDE ? Constantin atacă în instanță deciziile lui Tăriceanu - aldeserupeindoua-1490028834.jpg

Articole de la același autor

Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că delegația permanentă a formațiunii politice a decis convocarea Congresului partidului la data de 21 aprilie, la Palatul Parlamentului. Printre altele, el a precizat că va candida pentru funcția de președinte al ALDE. 


"În pofida plecării unor colegi din sală, delegația permanentă s-a ținut conform statutului, în cvorum. S-a aprobat convocarea Congresului extraordinar în data de 21 aprilie, la Palatul Parlamentului. A fost aprobată ordinea de zi a Congresului extraordinar. Norma de reprezentare a fost stabilită după trei criterii: 30% din ponderea numărului de delegați va fi dată de numărul de membrii ai organizației, 30% de rezultatele la alegerile locale și 40% de rezultatele la alegerile parlamentare", a precizat Tăriceanu.


Potrivit acestuia, s-a pus problema organizării statutare a Delegației Permanente Naționale a ALDE.


"Am explicat colegilor mei, în situația în care unul din președinți se opune organizării unui congres sau altor decizii importante, atunci sigur că este datoria și obligația statutară a forului celui mai important de conducere între congrese, care este delegația, să se convoace. Statutul prevede ca jumătate plus unu din organizațiile teritoriale care doresc convocare să o poată face. Și au fost în mod statutar 111 membri din cei 185 ai Delegației Permanente", a detaliat Tăriceanu.


Pe de altă parte, celălalt copreședinte al ALDE, Daniel Constantin, a spus că unii dintre cei prezenți la Delegația Permanentă nu fac parte din această structură și, drept urmare, ședința nu este statutară. În acest context, el a părăsit sala înainte să se voteze vreun punct de pe ordinea de zi și a anunțat că va ataca în instanță deciziile luate. Demersului său s-au alăturat și alți membri din ALDE fiind aproape inevitabilă o ruptură în ALDE. Reamintim că nici în organizația de la Constanța lucrurile nu stau mai bine, filiala fiind, practic, la acest moment, împărțită în două.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7478 secunde