Se caută soluții pentru reconstrucția Seminarului Musulman din Medgidia

842
Mâine, începând cu ora 11,00, în sala de ședințe a Primăriei Medgidia, va avea loc masa rotundă cu tema "Reconstrucția seminarului musulman din Medgidia". Evenimentul, care este organizat de filiala Medgidia a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România, partener fiind administrația locală, are ca scop reunirea tuturor factorilor decizionali care pot contribui la demararea proiectului reconstrucției acestui obiectiv și, implicit, la identificarea unor soluții de finanțare.
Seminarul Musulman din Med-gidia a fost un obiectiv deosebit de important pentru comunitatea turco - tătară din România. Seminarul a funcționat încă din 1610, la Babadag, având o activitate sporadică. Din 1901, seminarul s-a mutat la Medgidia, unde a funcționat neîntrerupt până în 1967, când activitatea instituției a fost întreruptă, din cauza lipsei de candidați.
Discuții pe marginea ideii de reconstrucție a ansamblului de învățământ au mai avut loc, ele demarând încă din anii ’90, când între Turcia și România s-a semnat un protocol, potrivit căruia partea turcă se angaja să contribuie financiar la acest proiect, în timp ce partea română avea ca sarcină elaborarea proiectului de reconstrucție.
Discuțiile au fost, însă, abandonate în timp, ele fiind reluate acum.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7524 secunde