Salarii mai mari pentru sistemul bugetar. Primarii și președinții de CJ, săriți din schemă

355
Salarii mai mari pentru sistemul bugetar. Primarii și președinții de CJ, săriți din schemă - salariimaimari-1487695016.jpg

Articole recomandate

Plenul Senatului a adoptat, ieri, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 2/2017 care vizează modificarea unor acte normative în vederea majorării salariilor pentru unele categorii de personal din sistemul bugetar, a burselor studenților, a punctului de pensie și a indemnizației sociale pentru pensionari.


În timpul dezbaterilor asupra proiectului legislativ, liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila, s-a referit la faptul că ordonanța nu face referire și la personalul care ocupă funcții de demnitate publică alese, respectiv primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți ai Consiliilor județene, afirmând că este vorba despre o "inegalitate".


"Această OUG aduce niște lucruri benefice în ce privește majorările salariale în autoritățile administrației publice locale. A apărut însă o inegalitate - această OUG 2 exceptează de la majorările salariale conducătorii, cei care sunt în vârful ierarhiei autorităților administrației publice locale (primari, viceprimari, președinți de CJ și vicepreședinți). Astfel, deși s-a dorit să se facă un lucru bun, (...) unii funcționari publici au ajuns la salarii mai mari decât cei care sunt în vârful ierarhiei, cei care conduc instituțiile, ceea ce este nefiresc pentru că cel care își adună cea mai mare răspundere și conduce instituția trebuie să aibă cel mai mare salariu. Nu se poate ca subordonați de-ai lui să aibă salarii mai mari", a spus acesta.


Și senatorul PMP Traian Băsescu a ținut să precizeze că, în opinia sa, este o "greșeală" ca tocmai persoanele care ocupă funcții de demnitate publică alese să fie excluse din prevederile ordonanței.


"Cred că este o mare greșeală să respingem aplicarea creșterii de salarii în administrația locală tocmai pentru primari, viceprimari, președinți de CJ și vicepreședinți de CJ. În mod categoric, PMP (...) crede că este corect ca cei care sunt cei mai expuși responsabilității în fața comunității locale, dar și în fața organismelor statului, să beneficieze de o creștere de salarii, așa cum beneficiază subordonații lor care adesea îi mai bagă și în încurcături și în dificultăți din cauza proastei pregătiri profesionale", a precizat Băsescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4294 secunde