S-a îngropat securea războiului privind transportul Constanța-Năvodari. Ce au decis consilierii județeni

334
1
S-a îngropat securea războiului privind transportul Constanța-Năvodari. Ce au decis consilierii județeni - cjc-1501258302.jpg

Articole de la același autor

Consilierii județeni de la PMP au căzut la pace cu ceilalți colegi din cadrul Consiliului Județean Constanța și speră ca situația privind transportul pe ruta Constanța- Mamaia-Năvodari-Lumina să fie rezolvată definitiv. În acest context, mitingul anunțat pentru duminică nu va mai avea loc. 


În cadrul ședinței ordinare ce a avut loc, vineri, aleșii au votat mai multe proiecte de hotărâre. Pe ordinea de zi s-au aflat și două proiecte ce vizau transportul public de persoane prin curse regulate în trafic județean pentru perioada 2014-2019 pe ruta Constanța-Mamaia-Năvodari și un alt proiect ce făcea referire la ruta Constanța-Mamaia-Năvodari-Lumina. 


Înainte de a se trece la vot, cei prezenți au fost anunțați că vor fi suplimentate cursele pe cele două trasee existente, unul de la 14 curse la 24 și cel de-al doilea de la 9 la 11 curse. 


Referitor la al treilea proiect privind înființarea unei linii de transport în comun pe ruta Constanța-Mamaia-Năvodari- Lumina, inițiatorul proiectului, consilierul Daniel Turcu, de la PMP, a anunțat că își retrage inițiativa, cu promisiunea că, după începerea anului școlar, va reanaliza această problemă și, dacă este cazul, va reveni cu propunerea.


"Am primit un raport al Direcției de Transport, s-au luat niște măsuri, s-au aplicat niște contravenții, am înțeles că s-a ajuns la discuții și operatorii vor remedia problema. Momentan, suntem de acord cu proiectele de pe ordinea de zi. Dacă se rezolvă problema pe ruta Constanța-Năvodari, amânăm proiectul ce vizează ruta Constanța-Mamaia-Năvodari-Lumina. Dacă la începutul anului școlar, situația în trafic este la fel, revin cu introducerea proiectului pe ordinea de zi", a spus Daniel Turcu.


La rândul lui, în ceea ce privește rezolvarea problemei pentru traseul destinat localității Lumina, președintele CJC, Horia Țuțuianu a declarat, la finalul ședinței, că există două variante de lucru.


"Lucrurile s-au schimbat în ultima perioadă. Referitor la proiectul PMP, dacă se va dovedi că va trebui și acea cursă vom vorbi cu operatorii și le vom prelungi până la Lumina. Este, mă rog, a fost o situație delicată. 


S-au rezolvat anumite probleme în ultima perioadă. Corpul de Control își face treaba, aceste controale vor continua și în următoarea perioadă, sper să înțeleagă și transportatorii că lucrurile nu mai sunt cum au fost înainte și acest corp de control va da amenzi. De altfel, și până acum au fost date amenzi deoarece unii dintre cei verificați nu aveau actele în regulă", a declarat președintele CJC, Horia Țuțuianu.


Reamintim că proiectul inițiat de consilierul Daniel Turcu s-a mai aflat pe ordinea de zi și în ședința de luna trecută, însă a fost respins la vot.


"Călătorii care folosesc mijloacele de transport pe acest traseu și-au manifestat în mod constant și vehement nemulțumirea cu privire la condițiile în care sunt transportați, reclamând, în special, depășirea capacității de transport și starea tehnică precară a autovehiculelor", menționa Daniel Turcu în expunerea de motive. 


Ulterior, cei de la PMP au amenințat că, dacă problema nu va fi soluționată favorabil, vor chema navetiștii de pe ruta în cauză să protesteze, duminică, 30 iulie, în fața CJC. 


"Consiliul Județean Constanța este singura instituție care poate lua măsuri pentru rezolvarea problemei transportului în comun județean. De ani de zile, toate partidele care și-au prezentat candidații în fața locuitorilor din localitățile Năvodari și Lumina au promis că vor rezolva problema transportului în comun. Până acum, n-au făcut nimic! Cea mai rapidă soluție pentru ca locuitorii din localitatea Lumina care lucrează în Mamaia și sunt nevoiți să schimbe două transporturi în comun și pentru ca năvodărenii să beneficieze de un transport în comun decent este înființarea unei noi rute de transport pe traseul Constanța-Mamaia-Năvodari-Lumina. Având pe traseu încă o firmă de transport în comun care să aibă mașini cu minim 35 de locuri și cu o limită de vechime rezonabilă a acestora, năvodărenii ar avea încă o alternativă la transportul în comun și n-ar mai fi obligați să suporte aglomerația și condițiile deplorabile ale celorlalte firme existente. Invitam consilierii județeni de la ALDE, PSD și PNL la o plimbare cu transportul în comun din Năvodari la orele de vârf! Le plătim noi biletele, doar să reziste o cursă întreagă", a spus consilierul local de la Năvodari, Costel Aurelian Dumitrașcu, de la PMP.


Comentează știrea

okila
30 iulie 2017
trasee

una dintre cele mai benefice surse de finante este obtinerea de licente de transport ,cea mai mare MAFIE din cta ,unde nu este de ajuns sa dai spaga ci conteaza si pe cine ai in spate :nepoti de comandanti de politie ,politicieni si ii cred ca s-au razboit pe acest traseu unul dintre cele mai suculente,alaturi de cea cta-cumpana

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1266 secunde