Traian Băsescu:

"România va susține până la capăt integritatea teritorială a Republicii Moldova"

123
1

Articole de la același autor

România va susține până la capăt integritatea teritorială a Republicii Moldova, a declarat președintele Traian Băsescu, la întâlnirea pe care a avut-o, la Palatul Cotroceni, cu elevi ai Liceului cu predare în limbă română "Lucian Blaga" din Tiraspol. 
"Vreau să vă spun că sunt la curent, cum sunt convins că sunteți și voi, cu votul din parlamentul Transnistriei, așa-zisul parlament al așa-zisei Transnistria. România va susține până la capăt integritatea teritorială a Republicii Moldova. În orice caz, după evoluțiile care sunt acum, ne dăm seama că trebuie să facem mai mult pentru toți cei care continuă să se autodenumească români și locuiesc în Transnistria, trebuie să facem mai mult pentru toți cei care înțeleg că limba română este limba lor. Vă asigur că vom face mai mult" , le-a spus el elevilor care au fost primiți în vizită la Palatul Cotroceni. 
"Eu vă mulțumesc mult că vă bucurați să veniți în România. Vă asigur că ne uităm cu multă simpatie la lupta voastră de a păstra limba română, lupta dascălilor și a părinților voștri care, în condițiile din Transnistria încă au curaj și determinare să vă creeze condiții să învățați într-un liceu cu limbă de predare română", le-a mai spus Băsescu tinerilor. 
Pe de altă parte, șeful statului a arătat că, spre marea sa satisfacție, acordul de asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană va fi redactat ca limbă oficială, în limba română, în baza hotărârii Curții Constituționale din Moldova. 


Comentează știrea

din
18 aprilie 2014
moldova

se unesc doua saracii

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2009 secunde