"România susține existența unei flote NATO la Marea Neagră"

257
6
Președintele Klaus Iohannis participă la Conferința de Securitate de la Munchen, cel mai important forum internațional de politică de securitate, unde a susținut, sâmbătă, o alocuțiune în fața liderilor lumii

Președintele României a spus că zona Mării Negre se dovedește a fi crucială atât pentru securitatea regională, cât și pentru întreaga securitate euroatlantică.

"Nu ne putem permite să gândim limitat din punct de vedere strategic, iar competența și expertiza noastră pot contribui substanțial la soluționarea problemelor care alcătuiesc arcul de instabilitate din zona Mării Negre. În calitate de partener previzibil și de încredere în cadrul NATO, România rămâne un pilon al democrației și al stabilității în această regiune. Vom continua să fim o sursă de securitate la frontiera de est a NATO și a UE", a afirmat presedintele Iohannis.

De asemenea, Klaus Iohannis a salutat decizia SUA de a spori de patru ori bugetul destinat Inițiativei de Reasigurare Europeană și a constatat cum criza migranților a schimbat perspectivele în Europa.

"Criza migranților, în mod special, ne-a demonstrat potențiala fragilitate a construcției europene și eficiența limitată a instituțiilor noastre. Nu cu mult timp în urmă, principala temă de pe agendă era extinderea. Acum, trebuie să găsim soluții pentru a menține soliditatea și unitatea Uniunii Europene, proiectul european însuși fiind sub semnul întrebării", scrie realitatea.net

Comentează știrea

adevar
13 februarie 2016
adevar

Sa imi dai copii altfel intram in razboi iar Romania o sa pierde

adevar
14 februarie 2016
adevar

Pentru a se mentine soliditate si uniunea Europeana trebuie sa existe respect intre cetateni membri UE iar primul pas de a ne respecta este sa imi dati copii.

adevar
14 februarie 2016
adevar

Ei politica de distrugere poporele vecine toti romani sa fie extradati din republica mea

adevar
14 februarie 2016
adevar

😭

adevar
15 februarie 2016
adevar

DAM COPII . TE DAU IN JUDECATA

adevar
15 februarie 2016
adevar

Aveti curajul sa sa stam fata in fata?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4741 secunde