Klaus Iohannis:

"România este foarte interesată ca destabilizarea Ucrainei să înceteze"

82

Articole de la același autor

Președintele PNL, Klaus Iohannis, afirmă că România este foarte interesată ca destabilizarea Ucrainei să înceteze și apreciază decizia UE de a înființa Misiunea de Consiliere a acestei țări.

El arată că reuniunea miniștrilor de externe din Uniunea Europeană arată determinarea statelor membre de a se implica mai ferm pentru a crea condițiile demarării unei anchete internaționale amănunțite și credibile în vederea identificării persoanelor responsabile pentru tragedia aviatică din estul Ucrainei.

"Am văzut reacția ministrului nostru de Externe, care anunța interesul maxim al României față de această misiune. Participarea noastră substanțială la această inițiativă a UE este necesară și justificată, dar nu pot să nu remarc totodată și comportamentul oportunist al Guvernului în acest tip de abordare. Nu putem pretinde acum un interes maxim, dacă nu suntem capabili să asigurăm un nivel constant al contribuției noastre la întreg mecanismul extern al UE și nu doar atunci când ne avantajează. Cred în nevoia de constanță în politica externă ca premisă a credibilității", a spus Iohannis.

El conchide că România este foarte interesată ca destabilizarea Ucrainei să înceteze și să se pună punct acestei crize cu consecințe atât de grave pentru securitatea Zonei Mării Negre. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 23 Iulie 2014
Stire din Politică-Administrație : CAS-ul, înapoi în Parlament
Pagina a fost generata in 1.4285 secunde