Rețea canalizare de peste 20 de milioane de lei, în comuna 23 August

633
Rețea canalizare de peste 20 de milioane de lei, în comuna 23 August - lucraricanalizare-1346003239.jpg
Locuitorii comunei 23 August vor avea un sistem de canalizare în valoare de peste 20 de milioane de lei. În acest sens, conducerea administrației locale a lansat deja un anunț de licitație pentru contractarea firmei care se va ocupa de serviciile de proiectare, precum și de execuția lucrărilor aferente proiecte. 


Potrivit caietului de sarcini, această investiție este una de necesitate, pentru că, în prezent, comuna 23 August dispune de un sistem centralizat de alimentare cu apă, dar nu are o rețea de canalizare me-najeră. Mai mult de atât, se arată în document, agenții economici și instituțiile publice au fose septice vidanjabile, în timp ce locuințele oamenilor din comună sunt prevăzute cu fose și latrine nevidanjabile. Aceasta au efect poluator asupra apelor subterane și reprezintă un mare risc în ceea ce privește condițiile igienico-sanitare ale locuitorilor din 23 August. 


Astfel, consideră reprezentanții administrației locale, realizarea sistemului centralizat de canalizare va determina scăderea riscului de îmbolnăvire a populației, protejarea mediului și a pânzei de apă freatică și, nu în ultimul rând, creșterea gradului de confort și civili-zație, creșterea atractivității turistice și potențialului economic al zonei, având totodată un efect benefic asupra populației locale, a bugetului local și asupra situației economice a orașului în general. 


De asemenea, existența unui sistem de canalizare în zona lacului Tatlageac va contribui la mărirea numărului de vizitatori în zonă, la îmbunătățirea potențialului economic al zonei, la dezvoltarea activităților social economice, ameliorarea condițiilor igienico-sanitare ale locuitorilor, la valorificarea produselor agricole, la îmbunătățirea nivelului de trai a populației din zonă. 


Proiectul are o valoare de peste 21 de milioane de lei, din care apro-ximativ 400.000 de lei și sunt atribuiți părții de proiectare. Investițiile ce urmează a fi realizate au în vedere realizarea unei rețele de colectoare de canalizare principale cu o lungime de 42.788 km, construirea a 10 stații de pompare și amplasarea a peste 10.000 de kilometri de conductă de refulare. Prin executarea proiectului, respectiv prin înființarea rețelei de canalizare se urmărește deservirea a 5.700 de locuitori ai comunei, iar cantitatea de apă uzată ce urmează a fi preluată va fi de 211.700 metri cubi. 


Companiile interesate de această investiție trebuie să respecte toate prevederile menționate în caietul de sarcini și să ofere o garanție a lucrărilor de minimum 24 de luni, aceasta fiind și termenul dat de primărie pentru finalizarea întregului proiect. Acestea își pot depune oferta până la data de 5 septembrie, ora 10.00. Licitația va avea loc în aceeași zi, la ora 11.00.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012
Stire din Eveniment : Copil de 12 ani, dispărut din 23 August
Vineri, 11 Noiembrie 2011
Stire din Eveniment : Incendiu la o casă din 23 August
Pagina a fost generata in 0.2088 secunde