Reguli noi pentru iubitorii de patrupede. "Câinii nerevendicați vor fi eutanasiați"

939
12
Reguli noi pentru iubitorii de patrupede.

Articole de la același autor

Viceprimarul cu atribuții de primar al orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, este hotărât să pună în aplicare mai multe reguli ce vizează creșterea și deținerea animalelor domestice și a păsărilor de curte în localitatea pe care o conduce. Drept urmare, el a inițiat un regulament care va trebui respectat de toți cetățenii.

Așa cum este și normal, locuitorii care întrețin câini sau pisici sunt obligați să ia toate măsurile pentru menținerea ani-malelor într-o perfectă stare de sănătate și în condiții de zooigienă adecvate.

Cum oamenii cam uită când ies la plimbare cu câinii că aceștia ar trebui plimbați pe domeniul public numai în lesă, noile reguli îi vor obliga să facă acest lucru, indiferent de talie sau rasă. În plus, câinii de talie mijlocie și mare vor purta botnița. Pe de altă parte, însoțitorii vor trebui să aibă asupra lor carnetul de sănătate al animalului, iar în timpul plimbării: măturică, pungă PVC și mănuși în vederea colectării dejecțiilor produse de câine. După colec-tare, punga va fi închisă etanș și depusă

în europubela aparținând proprietarului câinelui sau asociației de proprietari din care face parte deținătorul.

Cine nu va respecta această obligație riscă sancționarea. Drept urmare, persoanele fizice vor fi amendate cu sume cuprinse între 300 și 500 de lei.

Regulamentul mai interzice intrarea persoanelor, însoțite de câini, în magazine, săli de spectacole și sport, mijloace de transport în comun, locuri de joacă pentru copii, școli și grădinițe, dacă această interdicție este semnalizată. Fac excepție, câini aparținând Ministerului Administrației și Internelor și Ministerului Apărării Naționale, care sunt însoțiți și se află în misiune. Plimbatul câinilor se poate face numai în zonele care nu sunt semnalizate cu indicatoare "accesul animalelor interzis". Și cei care vor încălca această obligație riscă să scoată din buzunar între 300 și 500 de lei pentru a plăti amenda ce va fi aplicată de polițiștii locali ai orașului.

Pe de altă parte, pentru a evita probleme mai grave, în orașul Techirghiol este interzisă creșterea și întreținerea câinilor din rasele de luptă, un exemplu fiind rasa pit-bull, în vederea organizării și desfășurării de lupte între câini. Amenda contravențională prevăzută pentru încălcarea acestei norme este cuprinsă între 400 și 600 lei pentru persoane fizice și 700 și 1.000 lei pentru persoane juridice.

Totodată, pe domeniul public sau privat al orașului, precum și pe terenurile aflate în proprietatea altor persoane fizice sau juridice, aflate în intravilanul orașului Techirghiol, va fi interzisă organizarea și desfășurarea de lupte între câini. Cei care nu vor respecta decizia riscă amenzi contravenționale cuprinse între 1.000 și 1.500 lei dacă este persoană fizică și 1.500 și 2.500 lei dacă este juridică.

Reprezentații administrației publice spun că acei câini care se află pe domeniul public sau privat al localității, dar care nu sunt însoțiți de stăpâni, vor fi considerați câini vagabonzi.

"Aceștia vor fi ridicați în vederea eutanasierii. Eliberarea câinilor ridicați de pe domeniul public și privat al orașului Techirghiol, se va face la cererea proprietarului, în caz că există, în maxim 14 zile, cu achitarea cheltuielilor de tratament și întreținere, plus amenda contravențională stabilită, pentru că deținătorul a lăsat liber câinele pe domeniul public. Eutanasierea câinilor se va face numai de către personalul sanitar, abilitat în acest sens, cu respectarea metodelor precizate de către legile naționale și cele internaționale pentru protecția animalelor ratificate de România, și se va aplica tuturor câinilor care nu sunt revendicați, adoptați sau preluați de către asociațiile de protecție a animalelor", se precizează în regulamentul ce urmează să fie aplicat, dar care, deocamdată, se află în dezbatere.

În altă ordine de idei, cetățenii care locuiesc în blocuri cu apartamente pot crește și întreține câini și pisici, numai cu acordul scris al tuturor celorlalți locatari sau proprietari de pe scara blocului. Ulterior, documentul va trebui semnat și ștampilat de președintele asociației de proprietari sau locatari. În momentul cererii acordului scris, deținătorul este obligat să prezinte colocatarilor carnetul de sănătate al animalului.

Cei care se vor încumeta să țină animalele fără a îndeplini această condiție riscă o amendă contravențională cuprinsă între 300 și 500 de lei.

Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
constanteanul
16 ianuarie 2016
Aiurea

Imbecilul ăsta de vice ar trebui sa explice de ce este nevoie de acordul tuturor vecinilor din scara blocului. Plus lesa obligatorie și botnița pentru câinii de talie mijlocie. Treaba cu măturica e foarte ok, dar restul sunt prostiile unui idiot care urăște animalele. Dacp cetățenii din Techirghiol îl vor vota și anul aceasta, însemnă că sunt mai cretini decât ipochimenul care s-a trezit pe post (vacant) de primar. Marș de aici, javră ordinară !

nelu
17 ianuarie 2016
iar acordul vecinilor

Doar ce a pierdut procesl consiliul local municipal constanta si cu o paguba de 2.100 lei. Juristii vostri din primarie nu fac un referat de documentare cu jurisprudenta pe aceasta tema din tara si din onor consiluil local municipal constanta. Romanii spuneau a gresi este omeneste dar a persevera este diabolic. Pentru ce aveti juristi. ? Ca sa nu o luati in barba !! Repetati greselile constantei. Constantei ? Cititi cuget liber, ziarist andreea perhaita sa va documenteze ziaristii ca intrati pe hotarari judecatorest definitive ce au judecat acest proces cu aceasta tema si la tribunal si la curtea de apel constanta.

dorin
17 ianuarie 2016
sictir

sa pupati sub coada toate javrele, voi astia cu cainii

costel
17 ianuarie 2016
caini fara stapan

Ar trebui sa se termine o data cu campaniile astea . Atati bani din bugetul nostru ptr . niste caini si pisici , eutasaniati si gata . Cine vrea caini sa ii ia ei acasa si sa ii ingrijasca ei. Cu siguranta acesti "iubitori de patrupede " nu prea stiu ei ce e aia munca sau taxe platite ptr niste ordinari ca ei ..........imi cer scuze de expriimare dar ei nu vad dezastrul si mizeria , trebuie inceput si terminat odata ptr tot deauna prostia asta cu animalele lasate libere pe strazi.

Didi
17 ianuarie 2016
caini

In mare parte toti acesti iubitori de animale sau care au animale mai ales la bloc sunt niste jeguri de oameni care nu au dupa ce bea apa sau traiesc de pe o zi pe alta . Plus ca sunt si niste nesimtiti ii vezi cum se plimba cu javrele pe strazi si printre masini si fara nici o jena ii lasa sa urineze pe rotile masinilor. Deci eutanasiati

Mircea
17 ianuarie 2016
eutanasiati

Daca e nevoie eutanasiati si posesori javrelor ca nu e nici o pierdere din cauza lor s-a ajuns in situatia asta , caini pe strada fara stapani si cacat de caine peste tot..............

Popescu
17 ianuarie 2016
Catalogare

Domnule Mircea esti un mare bou.Asa cum nefumatorii va suportam ar trebui sa ne acceptatri si pe noi care avem caini.

Popescu
17 ianuarie 2016
Catalogare

Domnule Mircea esti un mare bou.Asa cum nefumatorii va suportam ar trebui sa ne acceptatri si pe noi care avem caini.

Mircea
17 ianuarie 2016
bou

Domnule Popescu bou esti tu cu familia ta care te accepta si care nu intelegeti ca rolul cainelui sau al animalului e in alta parte ......................

Mircea
17 ianuarie 2016
bou

Domnule Popescu bou esti tu cu familia ta care te accepta si care nu intelegeti ca rolul cainelui sau al animalului e in alta parte ......................

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.1709 secunde