RATC Constanța va majora prețul călătoriilor cu mijloacele de transport în comun

3788

Articole de la același autor

Consiliul Local Municipal Constanța va dezbate, în ședința ordinară a lunii iulie, eveniment programat vineri, 54 de proiecte de hotărâre, printre care figurează proiectul privind aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții "Riviera Tomis - între stațiunea Mamaia și Portul Tomis Constanța", dar și două proiecte referitoare la aprobarea unor SF-uri pentru obiectivul de investiții "Proiect al Programului de dezvoltare edilitară a municipiului Constanța", zona Faleză, respectiv Faleză Nord. Reamintim că mare parte din acest teren (peste 4 hectare) a făcut obiectul unui proiect de hotărâre ce prevedea vânzarea sa, prin negociere directă, către firma italiană Fin.Co.Ge.Ro. SPA.
De altfel, numele firmei Fin.Co.Ge.Ro. SPA se regăsește și în proiectul ce vizează exonerarea societății "de obligația de plată a impozitului pe terenurile ce fac obiectul contractelor de concesiune nr. 38.133/2000 și nr. 38.134/2000 de la data semnării acestora, respectiv 15.06.2000 și până la data semnării proceselor verbale de predare-primire nr. 78155/28.05.2009 pentru terenul situat în Faleză Nord și nr. 175206/13.01.2010 pentru zona Faleză - str. Eminescu".
Printre proiectele care, fără îndoială, vor avea cel mai mare impact asupra constănțenilor se numără cele referitoare la apro-barea prețului local de facturare a energiei termice în sistem centralizat al RADET Constanța, dar și majorarea tarifelor RATC Constanța în transportul urban de călători în municipiul Constanța.
Totodată, aleșii locali constănțeni vor supune dezbaterii și proiectul care presupune stabilirea consumului lunar de carburanți pentru autovehiculele utilizate de Primăria Constanța. Potrivit unor surse din Primărie, va fi operată o reducere de la 200 de litri de combustibil la 125.
În contextul aceleiași ședințe, consilierii locali municipali constănțeni vor dezbate inițiativa ce are ca obiect evaluarea finală a managementului Muzeului de Artă Populară Constanța. Amintim că în ședința lunii mai au fost aprobate comisiile de evaluare a managerilor instituțiilor publice de cultură din subordinea CLM Constanța, anume Muzeul de Artă Populară și revista de cultură "Tomis", ai căror manageri sunt Maria Magiru, respectiv Ion Tițoiu. Cu toate că proiectul menționat făcea referire la evaluarea ambelor instituții, aleșii locali constănțeni vor aproba, vi-neri, doar evaluarea managemen-tului Muzeului de Artă Populară.
Interesant de remarcat este că aleșii locali vor aproba, prin hotărâre de Consiliu Local, și acordul de înfrățire între Primăria Constanța și Primăria Provincială din Callo, Peru și asta deși semnarea propriu-zisă a acordului a avut loc în urmă cu câteva săptămâni, demers realizat de viceprimarul Constanței, Decebal Făgădău, și ambasadorul Republicii Peru în România, dr. Ernesto Pinto-Bazurco Rittler. Cu alte cuvinte, ceea ce unii numesc "mașina de vot din Consiliul Local Constanța", va aproba, vineri, retroactiv, încă una din înfrățirile Constanței cu alte orașe ale lumii, înfrățiri care, este de notorietate, nu se prea concretizează prin proiecte economice sau culturale comune.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2444 secunde