Răsturnare de situație la Mangalia: Tusac revine la Primărie

2935
8
Răsturnare de situație la Mangalia: Tusac revine la Primărie - tusac-1330089214.jpg

Fostul primar al Mangaliei, Claudiu Tusac, a câștigat, ieri, la Tribunalul Buzău, procesul în care contesta ordinul emis de prefectul Claudiu Palaz privind suspendarea sa din funcție pe motiv de incompatibilitate.
Decizia nu este irevocabilă, iar potrivit prefectului Palaz, în acest sens, a fost deja intentat recurs.
"Am făcut un recurs declarativ. Aștept să mi se comunice hotărârea pentru a vedea motivarea. Le-am solicitat să-mi fie comunicată rapid, având în vedere importanța subiectului", a explicat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

"Aștept raportul Curții de Conturi"
Întrebat dacă în această situație va emite un nou ordin pentru eliberarea din funcție pe numele lui Tusac, prefectul Claudiu Palaz a specificat: "Trebuie să primesc raportul Curții de Conturi referitor la mai multe nereguli care îl privesc. Odată ce voi avea acest raport, și în funcție de sesizările făcute în el, probabil că voi emite un nou ordin. Până atunci, aștept motivarea sentinței ca să pot face recurs".
Menționăm că sentința dată de Tribunalul Buzău, ieri, este cu executare, însă nu este definitivă. Astfel, dacă Tusac are dreptul să se întoarcă pentru moment la Primăria Mangalia, și prefectul Claudiu Palaz are dreptul la recurs.
Reamintim că, la mijlocul lunii noiembrie, prefectul l-a eliberat din funcție pe Tusac în urma raportului emis de Agenția Naționale de Integritate, care solicitase procurorilor să-l cerceteze pentru fals în declarații. ANI luase în vizor faptul că Tusac a omis să treacă în declarația de interese că, în 2008, a fost reprezentant al Consiliului Local la RAJA Constanța și SC "Administrarea Parcului Industrial Mangalia".
La momentul respectiv, Palaz a emis un ordin prin care Tusac a fost eliberat din funcție, iar atribuțiile sale au fost preluate de viceprimarul de atunci, Constantin Filimon. Ulterior, primarul Mangaliei a atacat ordinul emis de Palaz, iar mai târziu, la solicitarea lui Palaz, procesul a fost strămutat la Buzău, pentru a fi evitate speculațiile privind vreo tentativă de influențare a instanței de judecată.



Comentează știrea

Mormonul de serviciu
24 februarie 2012
Cand,nu stiti ce vreti!!

Daca,locuitorii Mangaliei nu pricep ca nu au caldura din cauza de: Palazu Mic si Iorgus-isi merita soarta.Acest Palazu Mic in afara de strambe bagate Constantei si judetului-nu a facut nimic bun(noi constantenii il mai avem si pe Jiji l`amorozo(..iru,stravopsiti si alti dobiboci)

Dimineata
24 februarie 2012
MARCATI

Suntem marcati de ceea ce se intampla la Mangalia, cum poate un om ales de cetateni sa fie vanat in asemenea hal de unul numit intr-o functie? Unde este dreptul constitutional al cetatenilor de a alege conducatorul? De ce este calcata in picioare alegerea lor? Simplu, e campanie si a fost in permanenta in mandatului lui Tusac! Remember primul mandat al lui Iorgus, apoi toti au tacut si el a mai avut doua! Iar acum vrea sa revina sa faca ce vrea el cu orasul asta amarat! Rezultatul acestei campanii: politicienii locali au pierdut increderea populatiei, nu stiu cati vor mai iesi la vot!

Cetateanu' turbat
24 februarie 2012
Transformare pe care

Super marfa ! Din cea mai mare canalie ,PDL-ul reuseste sa il transforme pe acest Tusac in MARTIR !!!! A innebunit lupu' !!!! De rasu-plansu'! Daca nu reusiti sa faceti ceva,va meritati soarta ! Noi nu mai speram nimic....:-( stati in balcoane si faceti caterinca....Mi-e SILA de voi toti,imbuibatilor !!!!

nsd
24 februarie 2012
Euro-regiunea Buzau

Ai vazut Nicusor ? Ai avut dreptate.De ce ne-a fost frica nu am scapat.Euro-regiunea Moldova de Sud are deja resedinta la Buzau.Eu sunt in tren.Dau o fuga la Buzau ca sa-mi platesc apa calda.La intoarcere cobor in Fetesti ca sa-mi ridic de la politia Cernavoda buletinul de Medgidia.Vai mama noastra Nicusor !.

Vasile
24 februarie 2012
TESLĂ

aș dori ca cineva să-i împrumute lui Clau o teslă pentru cele câteva luni rămase.....

andrei
24 februarie 2012
JOS PALAZ

palaz a recunoscut in presa ca are un razboi personal cu tusac si tot pdl-ul de la bucuresti doarme. treziti-vaaaaaaa ca noi v-am pus acolo. dati-l afara pe acest drac si lasati-ne primarul ales de noi in pace. jossssss guvernullllll !!!!!! josssss palazzzzz!!!!!!

Un cetatean inghetat
24 februarie 2012
comentariu

Prefectul Palaz are deplina dreptate,dupa lege functia de primar nu este compatibila cu cea de administrator la societati comerciale plus neregulile descoperite de Curtea de conturi,cu iz penal asupra activitatii d-lui Tusac sint conditii suficiente pentru demitere.Si foarte legale,asa ca nu jos Palaz ci SUSSS PALAZ si la mai mare!Deci nici nu poate fi vorba despre ceva personal aici,terminati cu parerile subiective ca nu sintem prosti sa inghitim de-astea!

mangalia
4 martie 2012
justitia de partid

sa nu ne miram, la cat este de corupta justitia !... pai credeti ca PSDul a stat pe tusa ?.... a cotizat cat a putut de mult si cu promisiuni pe viitor , orice " judecator cinstit " ar fi bus botul si ar fi dat o decizie in functie de onorariu si credeti-ma nu a fost mic ....

Articole pe aceeași temă

Joi, 23 Februarie 2012
Stire din Politică-Administrație : Palaz,  prezent la evaluarea IGSU
Pagina a fost generata in 0.7927 secunde