Raluca Turcan: "PSD, ALDE și UDMR ciopârțesc Codul penal"

167
1
Raluca Turcan:
Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, susține că PSD, ALDE și UDMR "ciopârțesc" Codul penal, afirmând că modificările aduse acestuia în Comisia juridică a Camerei Deputaților reprezintă "un simulacru", potrivit Romania TV.


"Observ că cei de la PSD-ALDE, de mână cu cei de la UDMR, nu se pot abține să mai ciopârțească câte un pic Codul penal. Sunt incorigibili! Li s-a cășunat să elimine efectiv 'conflictul de interese' din legislația penală, prin amendamentele admise în Comisia juridică din Camera Deputaților. Ceea ce au pus în loc este un simulacru de text, imposibil de aplicat, adică o reglementare care are același efect și dacă există și dacă nu. Concret, 'minunata' majoritate ne propune azi să nu mai fie nimeni sancționat pentru conflictul de interese și nici pentru vreo faptă sinonimă. De dosarele care se mai află în lucru se alege praful, pentru că nu mai există faptă pentru care au fost făcute cercetările", a scris Turcan, miercuri, pe Facebook.


Potrivit liderului PNL, CCR nu a cerut eliminarea conflictului de interese. "Realitatea este, ca și la OUG 13, că nu a cerut nicăieri CCR eliminarea conflictului de interese. Atunci au operat noaptea, acum operează ziua, doar că în pași mai mici împotriva sistemului de Justiție", adaugă liderul PNL.


Comisia juridică a Camerei Deputaților a dat raport favorabil, marți, unui proiect de lege de modificare a Codului penal, înlocuind ''conflictul de interese'' cu sintagma ''folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane''.


Potrivit amendamentelor adoptate de deputații juriști, titlul articolului 301 din Codul penal se transformă din "conflict de interese" în "folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane''.








Comentează știrea

Cetatean roman
5 aprilie 2017
Codul penal

Mai ramane sa legalizeze crima si sa rezolvat problema, Ne omoara talharii pe strada pt 10 lei. Niste nenorociti, sa nu ii mai poata cerceta DNA-ul. Jigodii ordinare. La puscarie cu cei corupti. Hotilor.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6426 secunde