PSD și ALDE, protocol pentru o guvernare comună. Numirile politice vor fi făcute proporțional

260
4
PSD și ALDE, protocol pentru o guvernare comună. Numirile politice vor fi făcute proporțional - psdsialde-1482167297.jpg

Articole recomandate

PSD și ALDE vor alcătui un program comun de guvernare și au un candidat unic pentru funcția de premier, conform protocolului dintre cele două formațiuni semnat ieri la Palatul Parlamentului.


Documentul cuprinde trei obiective principale: asigurarea creșterii eco-nomice sustenabile și de noi locuri de muncă, creșterea bunăstării mate-riale și a calității vieții și respectarea drepturilor și libertăților cetățenești.


"PSD și ALDE vor alcătui un program comun de guvernare prin ar-monizarea prevederilor din progra-mele lor electorale", se precizează în document. De asemenea, având în vedere că grupurile parlamentare ale PSD și ALDE dețin împreună 250 de mandate, din totalul de 465, Coaliția de Guvernare pentru Dezvoltare și Democrație PSD-ALDE va propune un candidat unic pentru funcția de prim-ministru, desemnat de comun acord, și va susține, prin vot, în Parlamentul României, un guvern de coaliție condus de acesta, a cărui echipă guvernamentală va fi formată din miniștri desemnați proporțional de către PSD și ALDE.


Grupurile parlamentare ale PSD și ALDE din Senat și Camera Depu-taților vor constitui o majoritate parlamentară în vederea susținerii alegerii reprezentanților proprii în Birourile permanente ale celor două Camere, în cadrul conducerilor comisiilor permanente, precum și pentru promovarea inițiativelor legislative și proiectelor de lege pentru care cele două partide decid, consultându-se reciproc, să le inițieze la nivel parlamentar și guvernamental.


În protocol, cele două formațiuni se angajează ca toate numirile politice din ministere, din agențiile guverna-mentale, din aparatul de lucru al Guvernului, din instituțiile ce reprezintă Guvernul în teritoriu să fie făcute pro-porțional, în baza criteriilor competenței, integrității și determinării de a realiza obiectivele de apărare a drepturilor și libertăților cetățenești din programul comun de guvernare.


"Prezentul protocol este încheiat pentru întreaga durată a mandatului parlamentar decembrie 2016 - decembrie 2020", se menționează în documentul citat.


Comentează știrea

rex
20 decembrie 2016
Jos palaria!

Salut acest demers inteligent al acestor formatiuni politice ce va fi un antidot la cancerul in metastaza al Romaniei compus din sas, turma infecta a lui, lepra Basescu si gloata lui si acei drogati obraznici ai lui plicusor ban!

UN SAINT-BERNARD
20 decembrie 2016
HAM,HAM....

LA CE COMENTARIU SA TE ASTEPTI DE LA O SLUGA CU NUME DE CAINE. REX! LA PICIOR,REX APORT! REX FA SLUJ, ETC. REX CONSULTA UN VETERINAR SA TE SCAPE DE CAPUSE,RAIE SI PURECI, PTCA. PROBABIL DIN ACEASTA CAUZA LATRII IN NESTIRE....

Viorel
20 decembrie 2016
PmP schimba parul....

Votul e clar .Unul anti basescu anti iohanes...Actuala coalitie sa mareasca salariile si pensiile numai pt NOI .Votantii PSD ALDE..Restul sa mi suga pula

DODO
20 decembrie 2016
ati uitat ?

cateii sint mari mincatori de cacat

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0638 secunde