PSD, petiție pentru ieftinirea medicamentelor cu 35%

161
1
PSD, petiție pentru ieftinirea medicamentelor cu 35% - mirceadobrepsd1-1475080088.jpg

Articole de la același autor

Deputatul constănțean Mircea Dobre îi invită pe constănțeni să semneze petiția inițiată de PSD pentru ieftinirea medicamentelor cu 35%.


Guvernul Cioloș a amânat deja, în iunie, o decizie care ar fi ieftinit cu 35% medi-camente importante pentru zeci de mii de bolnavi, iar ministrul Sănătății intenționează să amâne din nou decizia.


Pe acest considerent, social-democrații transmit românilor să semneze pe-tiția online dacă vor ca, de la 1 noiembrie, prețul la medicamentele originale, pentru care expiră patentul și trec în categoria medicamentelor generice, să scadă cu 35%.


"Conform unui Ordin al Ministrului Sănătății emis în perioada fostei guvernări PSD, începând cu 1 iulie 2016 ar fi trebuit să intre în vigoare o reglementare privind alinierea prețurilor medicamentelor originale la prețul medicamentelor generice echivalente. Prin această măsură, prețul medicamentelor originale care își pierd patentul ar trebui să scadă cu 35%. Pentru a ne da seama ce înseamnă acest lucru este suficient să spunem că românii cheltuiesc anual 4,2 miliarde lei pe generice și 9,8 miliarde lei pe originale. Pe data de 28 iunie 2016, actualul ministru al Sănătății a emis un ordin prin care a amânat, până la data de 1 noiembrie, aplicarea prevederii de mai sus", a transmis deputatul Mircea Dobre prin intermediul petiției inițiate de PSD. 


Comentează știrea

DODO
29 septembrie 2016
URA ! a inceput ...

...campania de promisiuni de prosteala, astia zic ca fac ceea ce n-au facut cind au fost pe val si vor sa-i mai credem

Articole pe aceeași temă

Luni, 26 Septembrie 2016
Stire din Politică-Administrație : Liberalii, ultimatum pentru PSD
Pagina a fost generata in 0.3967 secunde