PSD face scut în jurul lui Shhaideh și Plumb: "Nu vor demisiona!"

301
1
PSD face scut în jurul lui Shhaideh și Plumb:

Articole de la același autor

Așa cum era de așteptat, conducerea PSD a decis, ieri, susținerea vicepremierului Sevil Shhaideh și a ministrului delegat al Fondurilor Europene, Rovana Plumb.


Președintele PSD, Liviu Dragnea, a prezentat o serie de motive pentru care Sevil Shhaideh și Rovana Plumb au primit susținerea partidului, unul dintre acestea fiind legat de pozițiile-cheie pentru România ocupate în guvern.


"Ele au prezentat, pe scurt, o informare succintă despre cele două acte normative. Fără niciun fel de excepție, toți colegii din BPN și Călin Popescu Tăriceanu le-au cerut ferm să nu demisioneze, enunțând mai multe motive. S-a discutat mult despre pozițiile în care se află cele două colege - două poziții-cheie 


în guvern, obiective asumate foarte serioase și strategice pentru statul român. Alte motive s-au referit la subiectul în sine și anume natura celor două acte normative - hotărâri de guvern - și anume transferul unui imobil de la public la public. Este vorba de un transfer al unui imobil din domeniul public al statului la un domeniul public al unei autorități locale, așa cum sunt sute de exemple în România și vor mai fi. Un astfel de precedent este extrem de periculos", a declarat Dragnea la finalul BPN al PSD.


În plus, surse din PSD au spus că social-democrații consideră că "ceea ce face DNA este un abuz, o abureală, deoarece dosarul «Insula Belina» a apărut mult prea târziu față de așa-zisa săvârșire a faptelor".


Decizia conducerii PSD vine după ce, vineri, procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a solicitat sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului și Schimbărilor Climatice la data faptei, în legătură cu săvârșirea complicității la abuz în serviciu, în dosarul care o vizează și pe vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea ilegală a unei părți din Insula Belina și Brațul Pavel în administrarea Consiliului Județean Teleorman.


Kovesi explică de ce dosarul "Insula Belina" a fost deschis târziu


Dosarul "Insula Belina" a fost deschis, anul acesta, în luna mai, a anunțat, ieri, șefa DNA Laura Codruța Kovesi, într-un interviu la Europa FM. Ea a explicat și de ce dosarul a fost deschis atât de târziu, deși privește fapte din 2013.


Kovesi a spus că fostul premier Victor Ponta a fost audiat ca martor la DNA în două dosare, de aceea a stat atât de mult la audieri. Săptămâna trecută, în dosarul Belina, DNA a pus-o sub acuzare pe vicepremierul Sevil Shhaideh și a cerut aviz pentru urmărirea penală a ministrului Fondurilor europene, Rovana Plumb.


"În acea zi, domnul Ponta nu a fost audiat doar într-un singur dosar. Au fost două audieri în două dosare diferite. Noi ne putem sesiza din presă, în momentul în care avem indicii clare că s-a comis o faptă penală. Simplul fapt că scrie în presă că s-a dat o hotărâre de guvern nu înseamnă automat că acolo s-a comis o faptă penală. Vorbim de niște hotărâri de guvern foarte tehnice. Au schimbat clasificarea pentru un imobil sau pentru un teren dintr-o categorie în alta. Când citești o astfel de hotărâre de guvern, nefiind specialist, nu ajungi la concluzia că este o faptă penală acolo prin simplul fapt că s-a schimbat o clasificare", a declarat Kovesi. 


Comentează știrea

un roman
26 septembrie 2017
ha,ha,ha............

PANA ACUM ERATI IN RAHAT CAM PANA LA GENUNCHI SI CUM SUNTETI CU NASUL PE SUS NU PREA SIMTEATI MIROSUL. ACUM RAHATTUL VA AJUNS LA BRAU SI INCEPE SA VA PUTA. TREABA ESTE CA ATUNCI CAND ESTI IN RAHAT PANA LA PIEPT NU MAI SUNT SANSE SA IESITI DE UNDE ATI INTRAT.CA LA NISIPURILE MISCATOARE ,CU CAT VA ZBATETI MAI MULT CU ATAT VA AFUNDATI. SFARSITUL "EPOCI" VOASTRE SE APROPIE DE FINAL CU PASI MARI. IN CATEVA LUNI DE GUVERNARE PSD A PREZENTAT UN SPECTACOL DE CIRC DE CEA MAI PROASTA CALITATE DIN ULTIMA SUTA DE ANI.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0381 secunde