Proiectul "Cetățeanul", analizat de primarul Cristian Radu

196
Proiectul

Articole de la același autor

Reprezentanții Primăriei Mangalia au fost prezenți, zilele trecute, în sala de festivități a Liceului Teoretic "Callatis", unde au onorat invitația profesorilor și elevilor care participă la Proiectul "Cetățeanul" pentru a răspunde la câteva întrebări. Astfel, au onorat cu prezența primarul Cristian Radu, consilierul personal Ana Toma, reprezentantul ADPP, Marius Ilie, precum și alți angajați ai Primăriei Mangalia. 
În cadrul întâlnirii, elevii au pus întrebări cât se poate de serioase, explicând că proiectul constă în identificarea unor probleme, dar și soluții, mergând până la generarea de hotărâri de consiliu local, dacă va fi posibil.
Principalele întrebări au fost ridicate cu privire la câinii comunitari, primarul municipiului explicând că așteaptă ca firma care va câștiga licitația de la finalul lunii să aducă rezultatele scontate, astfel încât locuitorii Mangaliei să fie cât mai repede în siguranță. O altă problemă ridicată a fost cea a existenței unui club al elevilor, dar și a altor spații de recreere pentru copii. Edilul orașului a lămurit și a dat soluții și în acest caz, precizând că deja există un proiect pentru amenajarea unui parc pe terenul fostei stații de betoane, teren foarte generos ca spațiu, dar că a identificat și o clădire centrală unde ar putea fi mutat actualul Club al Elevilor, astfel încât să fie accesibil elevilor atât ca distanță, cât și ca aspect. Totodată, s-a subliniat faptul că se va lua legătura și cu reprezentanții ISJ Constanța pentru soluționarea unor probleme de încadrare a profesorilor. Cadrele didactice au spus că, în cazul în care se va rezolva problema spațiului, ar putea face voluntariat.
În altă ordine de idei, un elev de 13 ani al Școlii "Sfântul Andrei" a avut o propunere foarte interesantă legată de construirea unei piste de biciclete care să unească Mamaia de Cap Kaliakra din Bulgaria, cu tot ceea ce înseamnă infrastructură, locuri de odihnă, expunând chiar avantajele majore ale unei astfel de piste. Deși nerealizabilă încă, propunerea a atras atenția autorităților care l-au invitat pe elev la Primăria Mangalia pentru a urmări felul în care primarul își ține audiențele, în speranța că el este unul din cei ce vor conduce orașul în viitor, ajungând, de ce nu, chiar primar al municipiului.
Întâlnirea s-a încheiat cu intervenții și ale altor elevi dornici de a primi răspunsuri la unele dintre întrebările legate de școală, dar mai ales de comunitatea în care trăiesc, dând dovadă de un real interes și de implicare în foarte multe domenii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.506 secunde