Primarul orașului Eforie, Robert Șerban:

"Prioritatea mea rămâne accesarea fondurilor europene"

619
7

Articole de la același autor

Cu toate că au trecut doar cinci luni de la învestire, primarul orașului Eforie, Robert Șerban, a reușit să pună în practică una din promisiunile făcute în timpul campaniei electorale, respectiv, accesarea fondurilor nerambursabile. 


Pentru că a preluat conducerea orașului în plin sezon estival, prioritatea verii a reprezentat-o eliberarea zonei turistice de tarabele și terasele amplasate ilegal, ce blocau circulația și dădeau un aspect neîngrijit stațiunii Eforie. În același timp, primarul Robert Șerban a lucrat intens pentru a finaliza și depune în termen documentația proiectului "Amenajarea obiectivului turistic natural de utilitate publică - Lacul Belona, Orașul Eforie". 


Proiectul vizează amenajarea în scop turistic a Lacului Belona din Eforie Nord, valorificarea lui prin crearea infrastructurii de agrement în vederea atragerii de turiști și creșterea numărului de salariați în stațiune. 


În acest moment, Lacul Belona, ce se întinde pe o suprafață de 52.104 mp și 17.355 mp teren adiacent, este un obiectiv turistic natural de utilitate publică, aflat într-o stare de degradare necesitând lucrări de intervenții în ceea ce privește curățarea, ecologizarea și decolmatarea. 


Tocmai de aceea, în cadrul proiectului, pe amplasament, sunt prevăzute lucrări precum ecologizarea lacului, prin dragare, consolidarea malurilor, defrișarea controlată a unor zone de stuf și asigurarea aerării lacului în vederea reîmprospătării și oxigenării continue a acestuia. Tot din proiect mai face parte și amenajarea promenadei, prin crearea de alei pietonale iluminate, în jurul lacului și pe terenul adiacent, amplasarea unei promenade tip ponton, piste de bicicliști, suport pentru parcare biciclete, mobilier urban, fântâni de băut apă și alte amenajări. 


Un alt obiectiv vizează amenajări peisagere ce vor cuprinde jardiniere cu plante decorative, flori, arbori, arbuști și spații gazonate. În plus, foișorul (turn belvedere) va fi o construcție ce va avea o înălțime de aproximativ 20 de metri și va fi realizat dintr-o structură metalică cu scară pentru acces pietonal și o platformă cu elevator pentru persoanele cu dizabilități locomotorii. 


"Acest proiect este primul, dar îi asigur pe locuitorii orașului că vor urma multe altele, la fel de importante. Mai mult ca oricând, prioritatea mea rămâne accesarea fondurilor europe-ne. Cu ajutorul acestor investiții, vom putea să îmbunătățim imaginea orașului Eforie, să creștem nivelul de confort, astfel încât din ce în ce mai mulți turiști să aleagă stațiunea noastră ca loc de petrecere a vacanței", a declarat primarul Robert Șerban. 


v v v


Valoarea totală a proiectului "Amenajarea obiectivului turistic natural de utilitate publică - Lacul Belona, Orașul Eforie" este de aproximativ 4,5 milioane euro. Dintre aceștia, 85% din valoarea eligibilă, provin de la Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), 13% vor fi alocați de la bugetul de stat, în timp ce rata de cofinanțare a Primăriei Orașului Eforie va fi de 2% din valoarea eligibilă a proiectului. 


Durata estimată de implementare este de 36 luni. 


Comentează știrea

Locuitor proiect 12
16 noiembrie 2016
curent electric si strazi

Da fantastic de frumos jardiniere , flori, lac si fonduri nerambursabile . Dar oare nu e mai important sa asigure curent electric in Eforie Sud proiect 12 si sa asfalteze strazile din acel cartier ? El stie ca acei locuitori din proiect 12 sunt mintiti de ani de zile el stie ca au fost pacaliti sa investeasca si sa isi construiasca in acea zona iar acum.....sunt bataia de joc a primariei care le percep taxe la fel cum platesc cei din centru fara sa beneficieze de curent electric , strazi trotuare etc .....rusine domnule primar Poate cu aceasta ocazie ceva reporteri de la Cuget se deplaseaza sa vada cum si de cati ani traiesc cum traiesc acei locuitori

Razvan
16 noiembrie 2016
acareturi

Nu zic ca nu e o idee buna sa puna jardiniere cu flori in oras , dar prima data ar trebui sa rezolve problema cu acele terase din centu Eforie Nord si faleza Eforie Sud pentru ca arata deplorabil . Acei bisnitari sau asa zis patroni de terase au primit autorizatie de la excrocul de Dan Leu de terase .dar terase sunt decat vara ca in restul anului sunt niste magazi sau acaraturi pentru ca sunt inchise cu OSB si arata ca naiba .....domni patroni nu inteleg ca pe timpul ierni etc pot sa isi stranga mesele si scaunele si sa plateasca firma de paza daca nu sa isi inchida bisnitareala . Va roz sa scrieti si de subiectele astea nu doar sa ii pupati undeva pe primari astia de 2 lei....poate ca asa o sa faca si ei ceva ........Va multumesc si astept sa vad timpul de reactie al dumneavoastra domni ziaristi

Lucian
16 noiembrie 2016
proiecte

Proiectul despre care ati scris este lasat de fostul primar. Doar sa il implementeze actualul. Macar sa finalizeze proiectele pe care le-a gasit facute in primarie. Pana una alta a blocat introducerea gazelor in Eforie! Sa vedem ce va face cu spitalul , blocurile noi si retelele de utilitati din Eforie Nord si Sud. I s-au lasat si proiectele autorizate si unele lucrari incepute sau finalizate 90%. Doar sa continue !

vlad tepes
16 noiembrie 2016
RUSINE

Numai proiecte nimic concret o mare moleseala.OMUL SFINTESTE LOCUL.NUMAI HOTI CACACIOSI PARFUMATI .UN MARE NIMIC.

Stefan
16 noiembrie 2016
pentru razvan

Ce ziciceti dumbeavoastra legat de acele boxe sau acareturi din OSB dupa ce si-a inchis terasa va ramane asa pana cineva se va duce la inspectoratul in constructi si o sa reclame ptr ca Dan Leu si cu toata clica lui sunt doar niste spagari si se fac ca nu vad cum arata orasul dupa ce trece sezonul........ si apoi atat brailoiu cat si noul primar o tot trage cu parcuri flori si banci ptr ca nu sunt in stare de alte proiecte serioase ......O zi buna tuturor.

borg
21 noiembrie 2016
lipa lipa

tot din proiect 12 sunt si eu......sa le pup materia cenusie la toti conducatorii eforiei....mie mi se spune ca nu au bani pentru a se electrifica cele 150 de case din cartierul nou din eforie sud,apoi imediat se gasesc 2% din 4,5milioane de euro pentru confortul crapilor ,carasilor si alte specii endemice din maretul lac belona(nu mai mult decat o baltoaca)....SUNTETI DE TOT RASUL...ps... sa va voteze pinguinii de pe lac...

ventrilocul
6 decembrie 2016
frectie la rece

eforia este blestemata...dupa alegerile din primavara,nimic nu s-a schimbat ...eu sunt din cartierul nou din eforie sud unde peisajul a ramas incremenit.LE DORESC PRIMARULUI SI CONSILIERILOR SARBATORI LA LUMINA LUMINARILOR ,GROPI IN CARE SA CADA,NAMOL PANA IN GAT,HAITE DE CAINI CARE SA II FUGAREASCA PRIN INTUNERIC.....etc...

Articole pe aceeași temă

Vineri, 16 Septembrie 2016
Stire din Economie : Economia, pe scurt
Pagina a fost generata in 0.4268 secunde