Primarul Mariana Gâju, prezentă la Bruxelles

304
Primarul Mariana Gâju, prezentă la Bruxelles - cumpana-1476284010.jpg

Articole de la același autor

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, membru în delegația României la Comitetul Regiunilor de la Bruxelles, a participat în perioada 10-12 octombrie la cea de-a 5-a sesiune plenară a COR.

Tema principală a sesiunii plenare vizează punerea în aplicare a Acordului de la Paris privind schimbările climatice, după ratificarea colectivă a acestuia de către UE. De asemenea, vor avea loc și dezbateri pe tema pilonului social și dezbateri cu privire la piața unică digitală.

În cadrul evenimentului se reunesc experți și responsabili cu politica de coeziune, precum și manageri de proiecte din întreaga Europă, în cadrul unui program de patru zile cuprinzând 130 de ateliere și vizite legate de proiecte. Întâlnirile oferă prilejul tuturor partenerilor de a încheia noi conexiuni și de a prezenta proiecte de succes în toate domeniile de activitate. Totodată, creșterea coeziunii sociale și economice este ordinea de zi pentru toate statele europene.

Pe de altă parte, Corina Crețu, comisarul European pentru politica regională a subliniat nevoia acută a dezvoltării localităților rurale, a comunelor și orașelor mici și mijlocii. Scopul este acela de a ușura viața a 500 de milioane de europeni prin crearea de locuri de muncă prin simplificarea Politicii de Coeziune - POS 2020. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4617 secunde