Primarul Mariana Gâju, funcție la nivel european

509
Primarul Mariana Gâju, funcție la nivel european - marianagajufunctielaniveleuropea-1481650028.jpg

Articole de la același autor

Prim-vicepreședintele ACoR și primar al comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a fost ales vicepreședinte al Consiliului Comunelor și Regiunilor din Europa.

Zilele trecute, la sediul administrativ al provinciei Limburg din Maastricht a avut loc întâlnirea Comitetului de conducere a Consiliului Comunelor și Regiunilor din Europa - CCRE/CEMR, în cadrul căreia Asociația europeană și-a ales organele de conducere.

Astfel, ca semn al aprecierii de care se bucură Asociația Comunelor din România la nivel european și al activității depuse în cadrul CCRE/CEMR, Mariana Gâju, prim-vicepreședinte al Asociației Comunelor din România și primarul comunei Cumpăn a fost aleasă vicepreședinte al Consiliului Comunelor și Regiunilor din Europa pentru regiunea Europa de sud-est.

Președintele al CEMR a fost ales Stefano Bonaccini, președintele regiunii Emilie-Romagne, Italia, co-președinți sunt Rainer Haas, președintele regiunii Ludwigsburg, Germania și Gunn Marit Helgesen, președintele Asociației Norvegiene a Autorităților Locale și Regionale.

De asemenea, CEMR are și 13 vice-președinți, fiecare reprezentând o regiune a Europei, fiind practic responsabili pentru legătura cu asociațiile de autorități locale și regionale și cu membrii acestora.

Cu această ocazie s-au celebrat 25 de ani de la semnarea tratatului de Maastricht printr-o dezbatere despre viitorul Europei.

Discutând despre situația în Europa în acest moment și despre ce viitor ar putea avea Uniunea Europeană, punând accent pe rolul autorităților locale și regionale în Europa 2030, participanții au concluzionat că diversitatea este practic ceea ce va duce la întărirea Europei în ciuda tuturor problemelor ivite în ultimii ani și că Uniunea Europeană trebuie să facă tot ce este necesar pentru a nu-și dezamăgi cetățenii, în special pe cei tineri care văd în Uniunea Europeană speranța pentru un viitor bun.

Delegația României la acest eveniment a fost compusă din Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna și Ovidiu Teodor Crețu, primarul municipiului Bistrița. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3249 secunde