Primarul Marian Iordache face campus de locuințe sociale la Medgidia

279
1

Articole de la același autor

Locuitori ai municipiului Medgidia, alături de consilieri locali și angajați ai primăriei precum și edilul Marian Iordache au participat, recent, la o dezbatere publică cu teme sociale și de salubritate. Punctele puse în discuție au vizat construcția unui spațiu destinat locuințelor sociale în Medgidia, pe strada Dezrobirii. Cel de-al doilea punct a făcut referire la documentația de delegare a serviciului de salubritate, în condițiile în care contractul cu actualul operator de salubritate va expira în luna decembrie.

La primul punct de pe ordinea dezbaterii s-a prezentat proiectul "Campusului de locuințe sociale", scopul, poziționarea și planul construcției.

"Acest campus social are ca scop eliminarea actualelor condiții de viață insalubre de pe teritoriul municipiului. Mai exact, prin acest campus vom încerca să oferim condiții de viață civilizate persoanelor nevoiașe din Medgidia, care momentan locuiesc în diferite zone ale orașului și creează atât un aspect neplăcut, cât și potențiale focare de infecție", a declarat primarul Marian Iordache.

Proiectul campusului social cuprinde un ansamblu de locuințe colective cu regim de înălțime P+2E, cu o suprafață construită de 475 mp, precum și trei construcții conexe - magazin, punct sanitar și modul administrativ. În plan există construcția a șase blocuri care cuprind 342 de apartamente, cu câte una, două sau trei camere. În proiect mai sunt incluse și spații verzi, două locuri de joacă pentru copii, precum și parcări supraterane. Suprafața totală a spațiului inclus în proiect este de 14.500 mp.

"Există dorința de a muta în acest campus chiriașii blocurilor GIC și 3 Tineret, precum și pe cei care locuiesc în zonele de barăci din municipiu. Ulterior, cele două blocuri vor fi reamenajate și vor putea fi date în folosință ca locuințe sociale de tip ANL, celor care sunt deja pe listele de așteptare întocmite la primărie", a mai declarat primarul Marian Iordache.

În ceea ce privește cel de-al doilea punct din dezbatere, s-a prezentat documentația de delegare a serviciului de salubritate. Contractul semnat cu actuala companie de salubritate va expira în luna decembrie, iar primăria dorește să evite o situație în care Medgidia să rămână fără un operator de salubritate din motive evidente, pentru păstrarea normelor de igienă și salubritate din municipiu. 

Comentează știrea

Relu
22 octombrie 2014
Cele mai sigure locuri de munca!

Anuntul 1 Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 22 Octombrie 2014
Stire din Cultură-Educație : Lansare de carte religioasă, la Medgidia
Pagina a fost generata in 0.5971 secunde