Primarul Mangaliei a discutat cu directorii instituțiilor de învățământ despre pregătirea anului școlar

153
2
Primarul Mangaliei a discutat cu directorii instituțiilor de învățământ despre pregătirea anului școlar - cristianradu-1379050672.jpg

Articole de la același autor

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, s-a întâlnit, ieri, cu directorii unităților de învățământ din oraș pentru a discuta despre măsurile care trebuie luate de municipalitate pentru buna desfășurare a procesului educațional, în anul școlar 2013-2014. 

Cei prezenți au ridicat mai multe probleme, printre care transportul gratuit pentru elevi și profesori, încălzirea pe timpul sezonului rece, remedierea unor defecțiuni la instalațiile sanitare. 

În privința transportului, edilul a precizat că Primăria depinde încă de un contract păgubos, pe care dorește să-l rezilieze cât mai curând. 

"Acum câteva luni, am primit facturi pentru anul 2011, fără documente justificative cu privire la transportul elevilor. Eu, ca primar, nu îmi pot asuma plata acelor facturi, cu atât mai mult cu cât știu sigur că, la vremea aceea, elevii din Mangalia nu beneficiau de serviciile respectivei societăți. Îmi doresc foarte mult ca, în cel mai scurt timp, transportul în comun să revină la Consiliul Local, așa cum s-a întâmplat și cu termoficarea. În plus, căutăm soluții pentru a asigura transportul studenților din Mangalia către Constanța", a explicat Cristian Radu. 

În cadrul întrevederii, s-a mai stabilit ca, în cel mai scurt timp, toate locurile de joacă din incinta unităților de învățământ să fie verificate de o firmă specializată, pentru a nu apărea pericolul de accidente. 

Conform primarului, acțiunile de strângere a câinilor comunitari se vor desfășura în primul rând în jurul școlilor, urmând să se consolideze, de asemenea, măsurile de siguranță pentru elevi și profesori, prin instalarea unui sistem de supraveghere video. 

Cei prezenți au mai ridicat problema asigurării de personal medical la fiecare unitate de învățământ, precum și modernizarea terenurilor de sport. Primarul a mai spus că vor continua atât măsurile de reducere a abandonului școlar, cât și programul de tabere gratuite pentru elevi, astfel încât aceștia să fie stimulați în obținerea de rezultate bune la învățătură.

Comentează știrea

Coleasa
13 septembrie 2013
facturi

Tetativa la inselaciune se pedepseste conform Codului Penal . Tentativa de a cere bani publici scolilor fara documente justificative tot infractiune e . Daca directorii dau vreun leu este abuz in serviciu . Pai ce mai Bogdane .... te crezi pe vremea psd-lui Tusac la Mangalia ??? Saracutuu de tine ...doar 19000 lei venituri pe 2012 dupa Decalaratia de avere si te mai plimbi si cu gipanu negru de la firma ...

curiosul
13 septembrie 2013
intrebare

Dar Mazare cand isi misca fizicul sa discute cu scolile din Constanta? Ca sunt pline de datorii. Sau mau usor este pe carul alegoric, facand pe mascariciul penibil ? La fel ca si Basescu, uraste profesorii si scoala. Nicio diferenta.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2995 secunde