Primarul Gheorghe Hânsă a dăruit cărți elevilor din Cernavodă

356
Primarul Gheorghe Hânsă a dăruit cărți elevilor din Cernavodă - primarulgheorghehansa-1448640095.jpg

Articole de la același autor

Administrația Publică Cernavodă desfășoară în această perioadă ample activități de organizare a evenimentelor care vor marca "Ziua Națională a României". Pregătirile i-au vizat și pe elevii cernavodeni, care în preajma sărbătorii de 1 Decembrie, au primit în dar, din partea administrației publice locale, volumul "O istorie a orașului Cernavodă". 


Lucrarea științifică a ajuns în această săptămână pe băncile tuturor celor aproximativ 2.500 de copii și adolescenți de la școlile și liceele din localitate. 


Cărțile au fost aduse de reprezentanții primăriei, însoțiți de edilul Gheorghe Hânsă, în fiecare clasă de curs, pentru a le oferi elevilor câte o prezentare a acestui proiect. 


"Această carte a fost plătită de către primărie și este menită să devină un manual alternativ de istorie pentru voi, ca să cunoașteți povestea strămoșilor voștri din Cernavodă, încă de acum 6.500 de ani. Acesta este un cadou oferit cu ocazia zilei de 1 Decembrie", a spus primarul Gheorghe Hânsă. 


Acțiunea premergătoare sărbătorii naționale a fost organizată cu scopul de a familiariza noua generație de cernavodeni, atât cu însemnătatea istorică a acestei zile, cât și cu trecutul orașului lor. 


Totodată, vizita a fost un prilej pentru primar de a-i invita pe elevi să participe la ceremonialul militar și religios din data de 1 Decembrie, de la ora 9.00, în Parcul Central, și să depună împreună o floare la Monumentul Eroilor.


În altă ordine de idei, administrația publică din Cernavodă va marca Ziua Națională a României cu un program special dedicat eroilor sacrificați pentru patrie, la care vor participa oficiali ai primăriei, consilieri locali, militari, agenți economici și elevi. Evenimentul va debuta la ora 9.00, în Parcul Central, odată cu intonarea Imnului de Stat, de către fanfara "Axiopolis", va continua cu discursul istoric al primarului Gheorghe Hânsă, dar și discursuri ale militarilor în rezervă. Memoria luptătorilor, căzuți pe câmpul de luptă, va fi pomenită în cadrul unui ceremonial religios, susținut de un sobor de preoți, urmat de tradiționala depunere de coroane și flori la Monumentul Eroilor. Atracția evenimentului va fi defilarea subunităților militare, pe aleea pietonală din Centrul Civic al orașului, pe ritmurile fanfarei de copii "Axiopolis". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 24 Octombrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Ziua Armatei, sărbătorită la Cernavodă
Pagina a fost generata in 0.7453 secunde