Primarul din Cernavodă, Gheorghe Hânsă, sare în ajutorul locuitorilor cu datorii la RAJA

378
1
Primarul din Cernavodă, Gheorghe Hânsă, sare în ajutorul locuitorilor cu datorii la RAJA - gheorghehansa1-1361458936.jpg
Consilierii locali din orașul Cernavodă au hotărât ca peste 1.200 de locuitori să primească subvenții la apă potabilă și canalizare.

Proiectul a fost inițiat de primarul Gheorghe Hânsă, în urma anchetelor efectuate de lucrătorii de la Direcția de Asistență Socială, care au depistat un număr mare de persoane cu datorii la RAJA, acestea cumulate fiind estimate la aproximativ opt miliarde de lei vechi.

Pentru a se evita debranșările, edilul a propus acordarea unui ajutor din bugetul local pentru acoperirea costurilor legate de furnizarea apei potabile și canalizare pentru persoanele vulne-rabile din oraș, mai exact, pensionari, persoane cu handicap, asistați social și șomeri.

În acest sens, Consiliul Local a hotărât acoperirea costurilor a doi metri cubi de apă potabilă / canalizare pentru o persoană și cel mult patru metri cubi pentru familii pe o lună, pentru perioada 1.01.2013-31.12.2013.

"Beneficiarii acestui ajutor sunt doar persoanele care se înca-drează în prevederile OUG 70/2011 și ale căror venituri nete medii pe membru de familie nu depășesc 786 lei pe lună. Estimarea costurilor acestui proiect este de 250 de mii de lei, având în vedere că prețul unui metru cub de apă este de 8,82 de lei. În aceste situații, Direcția de Asistență Socială va verifica lunar dosarele beneficiarilor. În cazul în care aceștia acumulează datorii după primele șase luni, se va sista acordarea ajutorului", a declarat primarul Gheorghe Hânsă.

O altă măsură care să sprijine cetățenii orașului Cernavodă constă în acordarea de apometre noi din partea Primăriei. Beneficiarii vor fi cetățenii nevoiași ai orașului, care solicită urgent aceste dis-pozitive, pentru a preveni acumularea de noi datorii la RAJA. Proiectul inițiat de edilul Gheorghe Hânsă a obținut votul aleșilor locali și s-a hotărât montarea de apometre, în valoare de 72 de lei, pentru pensionari, persoane cu handicap, persoanele și familiile asistate social și șomeri.

v v v

Tot ca o măsură socială pentru sprijinul persoanelor nevoiașe va fi și ajutorul de încălzire acordat pentru unele persoane din Cernavodă.

Astfel, pentru a preveni acumularea datoriilor la furnizorii de energie termică, estimate la circa patru miliarde lei vechi, primarul a inițiat un proiect de hotărâre, în vederea acoperirii costurilor de furnizare de energie termică, pentru persoanele nevoiașe din oraș. În urma hotărârii, s-a stabilit că primăria va subvenționa procente cuprinse între 5,5% și 60% din costurile lunare pentru persoanele cu venituri nete de cel mult 786 lei pe lună.

Menționăm că astfel de subvenții nu au mai fost acordate până în prezent de Primăria Cernavodă, cu excepția montării de apometre, acordate până în 2008. De asemenea, societatea furnizoare de energie termică (SACT) a început acordarea ajutoarelor de energie termică pentru persoanele vulnerabile, la sfârșitul lui 2012. 

Comentează știrea

stefan
22 februarie 2013
De ce ati dat reteaua catre RAJA?

De ce ati cedat reteaua de apa bai leprelor de alesi locali.Ca sa puneti tot orasul sa plateasca dublu apa si sa gasiti motiv de "mindrie" acum, populismul asta de doi bani ca ajutati familiile napastuite sa-si plateasca factura de apa.Ticalosilor!Mi-e sila de voi, coruptilor!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3683 secunde