Primarul Cristian Radu va propune ieftinirea gigacaloriei, la Mangalia

237
Primarul Cristian Radu va propune ieftinirea gigacaloriei, la Mangalia - primarulcristianradu-1390576020.jpg

Articole recomandate

Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a convocat pentru marți, 28 ianuarie, o ședință ordinară a Consiliului Local pentru dezbaterea mai multor proiecte de interes pentru locuitorii orașului. Unul din-tre acestea se referă la reducerea prețului la gigacalorie, conform propunerilor  pe care edilul Mangaliei le-a făcut încă de anul trecut. În acest sens, primarul Radu Cristian a declarat că odată cu trecerea centralelor pe gaz trebuie recalculat prețul de facturare a energiei termice către populație, ținându-se însă cont de constrângerile bugetare și dificultățile financiare cu care se confruntă orașul din cauza datoriilor mari acumulate până în anul 2012. 
"Trebuie să nu ne pripim, să nu mai personalizăm politic acest subiect și să avem calcule exacte pentru reducerea prețului la gigacalorie, ca să nu riscăm, ulterior, dezechilibre bugetare cu impact major în dezvoltarea orașului. De aceea, eu am propus să dezbatem acest proiect în ședința ordinară din 28 ianuarie, pentru a găsi cele mai bune variante pentru populație, până atunci, urmând ca documentul să îndeplinească toate condițiile legale de ordin juridic, economic și tehnic", a menționat edilul. În privința încălzirii pe timpul iernii, Radu Cristian consideră că trebuie găsite soluții pentru ca subvenția la încălzire să fie acordată în funcție de veniturile fiecărei familii, fiind, de asemenea, necesar un ajutor financiar și pentru cei care locuiesc la casă și în blocurile neracordate la sistemul centralizat de termoficare. 
În cadrul aceleiași ședințe, consilierii locali vor dezbate aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli al Consiliului Local Mangalia pentru anul financiar 2014. 
Alte proiecte ce vor fi supuse adoptării se referă la acordarea de gratuități la transportul public local de persoane, prin curse regulate pentru studenții cu domiciliul în Mangalia și care frecventează cursurile facultăților de stat din municipiul Constanța, precum și aprobarea programului local privind creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe din Mangalia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1227 secunde