Primarul Cristian Radu liniștește populația: "Niciun sirian nu vine să vă ia casele!"

205
Primarul Cristian Radu liniștește populația:

Articole de la același autor

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a transmis, ieri, că tema refugiaților care ar trebui să ajungă, ipotetic, în sudul litoralului a fost interpretată greșit și tendențios de unii politicieni locali, care au exagerat și au dezinformat populația, din considerente pur electorale.

"A fost vorba doar de o adresă de la autoritățile statului, prin care ni se solicita să identificăm un spațiu adecvat, ca măsură preventivă. Ca primar, era datoria mea să dau curs acestei cereri. Dar nu s-a spus, niciun moment, că ar fi vreun refugiat pe drum spre Mangalia. Vreau să liniștesc cetățenii orașului, că nu vine niciun sirian să le ia casa, așa cum, greșit, au afirmat unii aleși locali", a explicat primarul Cristian Radu.

Mai mult, el a făcut apel către politicienii din Mangalia "să renunțe la intoxicări și la remarci negative la adresa musulmanilor". Totodată, edilul Mangaliei a subliniat că în orașul pe care îl administrează există o mare comunitate musulmană, iar conviețuirea interetnică este un exemplu pentru întreaga țară.

Reamintim că, săptămâna trecută, în cadrul unei ședințe de îndată a Consiliului Local, a fost adusă în discuție o solicitare adresată de către Ministerul Afacerilor Interne, mai exact din partea Gărzii de Coastă, în care se solicită identificarea unor spații în care ar putea fi cazați 500 de refugiați la Mangalia.

"Ni s-a cerut identificarea unei platforme betonate unde să poată fi amplasate corturi. Ei nu vor să stea în România prea mult timp, e posibil doar să tranziteze țara noastră. Oricum ar fi, noi trebuie să fim pregătiți chiar și pentru o zi sau două. Nu trebuie să dramatizăm și să speriem lumea. Este un feno-men, dar nimic dramatic. Poate nici nu vin, dar noi trebuie să fim pregătiți", a mai spus Cristian Radu.

Pe de altă parte, și subprefectul județului Constanța, Levent Accoium, a confirmat faptul că eventualii refugiați care ar putea ajunge în județul Constanța vor sta doar provizoriu la malul mării.

"Se caută identificarea unor spații pentru cazarea refugiaților în localitățile care se află aproape de frontieră, cum ar fi Mangalia, Băneasa, Negru Vodă și în mod special în fostele unități militare dezafectate. Acestea vor fi doar tabere de tranzit, ulterior fiind direcționați spre taberele de refugiați special pregătite în alte județe", a spus subprefectul Levent Accoium.

La rândul său, primarul orașului Negru Vodă, Ion Nicolin, a confirmat că și el a primit o adresă din partea autorităților prin care i se cere să identifice locuri pentru un eventual aflux de refugiați.

"Ni s-a solicitat să identificăm un asemenea spațiu. Suntem pregătiți să primim 150 de refugiați, pentru care vom pune la dispoziție terenul de sport și o parte din islaz, care nu a fost dat către proprietarii de animale", a spus primarul Ion Nicolin. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4836 secunde