Primăria Peștera oferă gratuit pomi fructiferi celor o mie de familii din comună

332
Primăria Peștera oferă gratuit pomi fructiferi celor o mie de familii din comună - primariapesteraoferagratuitpomi1-1456504423.jpg

Articole de la același autor

Consilierii locali din comuna Peștera au votat un proiect de hotărâre inițiat de primarul Valentin Vrabie prin care toate familiile din comună vor primi gratuit pomi fructiferi. Acțiunea face parte din programul "Fructe sănătoase pentru copiii noștri" și a venit ca urmare a faptului că șeful administrației publice locale din Peștera vrea să încurajeze hrana sănătoasă.

"În trecut, pe raza comunei Peștera existau sute de hectare de pomi fructiferi. Noi am crescut cu aceste fructe sănătoase. De zeci de ani acești pomi fructiferi au dispărut ba din neglijența celor care trebuiau să-i administreze, ba din indiferența noastră. Cred că avem obligația să replantăm acești pomi fructiferi și să redăm copiilor noștri acele fructe sănătoase de care au nevoie", a spus primarul Valentin Vrabie.

Potrivit programului inițiat, toate cele 1.000 de familii din localitate vor primi gratuit pomii fructiferi pe care îi doresc pentru a-i planta în curte. În acest sens, localnicii s-au prezentat la sediul primăriei pentru a se înscrie în program menționând ce pomi fructiferi doresc, deoarece reprezentanții administrației publice nu au impus soiul.

În total, vor fi repartizați aproximativ 10.000 de pomi fructiferi care vor ajunge în curțile oamenilor după data de 1 martie, atunci când vor fi scoși din pepiniera stațiunii de cercetare.

Pe de altă parte, după ce vor primi arbuștii, oamenii vor fi ajutați de angajații primăriei care vor supraveghea operațiunile de plantare și întreținere. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4772 secunde