Un secol de viață

Primăria Medgidia l-a sărbătorit pe veteranul de război Ion Minciună

167

Articole de la același autor

Reprezentanții Primăriei Municipiului Medgidia au felicitat, ieri, sărbătoritul anului, veteranul de război, Ion Minciună, care a împlinit 100 de ani de viață. Alături de Garnizoana Medgidia, Centrul Militar Zonal Constanța, Asociația Veteranilor de Război și familia sărbătoritului s-a organizat un mic eveniment, pentru ca această zi să fie celebrată așa cum se cuvine.

Pe lângă faptul că Ion Minciună este cetățean al Medgidiei, este și veteran de război, luptând pe front împreună cu alți camarazi, în cel de-Al Doilea Război Mondial. Vrednic de a fi numit un om special în comunitate, administrația locală nu a putut trece cu vederea peste un eveniment atât de deosebit, un secol de viață.

Drept urmare, împreună cu fanfara "Dan Spătaru" și camarazi de armă contemporani, reprezentanți ai armatei și ai asociațiilor de veterani de război, primarul Marian Iordache l-a întâmpinat pe sărbătorit la Cercul Militar, pe acordurile fanfarei, așa cum sunt primiți eroii acasă.

Festivitatea a fost una emoționantă, cu atât mai mult cu cât, alături de Ion Minciună au fost soția, băiatul, nepotul și strănepotul. Practic, patru generații reunite la aceeași masă, alături de un om care poate fi numit cavaler al timpului. Emoțiile au fost copleșitoare atunci când sărbătoritul a suflat în lumânările așezate pe tortul festiv împreună cu cel mai mic membru al familiei, strănepotul său. Pe lângă tort, Ion Minciună a primit decorații și diplome atât din partea municipalității, cât și din partea armatei și a asociației de veterani de război, precum și ajutoare alimentare și o sumă de bani.

"Mă simt onorat că stau alături de un om care a împlinit această vârstă deosebită, 100 de ani, sunt trei cifre, însă atât de importante și cu o rezonanță foarte puternică. Îi urez multă sănătate domnului Minciună, precum și soției și familiei", a declarat primarul Marian Iordache. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6595 secunde