Primăria Mangalia vrea să combată abandonul școlar cu burse și after-school

177

Articole de la același autor

Consiliul Local Mangalia a aprobat, recent, într-o ședință extraordinară, o hotărâre privind participarea municipalității la un proiect cu finanțare europeană, care are ca obiectiv reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate, prin implementarea de măsuri integrate. 


Potrivit documentației, proiectul se adresează persoanelor defavorizate, inclusiv minori, care vor beneficia de burse școlare și after-school cu programe educaționale destinate abandonului școlar. Pentru adulți, se vor face cursuri de formare profesională în domenii deficitare la nivel local. Totodată, în cadrul proiectului, persoanele în vârstă vor fi ajutate de asistenți sociali, în activitățile cotidiene. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 4,5 milioane de euro, pe o durată de 36 de luni.


În aceeași ședință a CL, a fost aprobată modificarea organigramei Spitalului Municipal Mangalia. Potrivit declarației managerului interimar, dr. Dan Lefter, pe noua organigramă, conducerea instituției va scoate la concurs, în perioada imediat următoare, posturile de medic pediatru, medic anestezist și medic gastroenterolog, deficitare în prezent, în unitatea medicală din municipiul Mangalia. De asemenea, noua oranigramă prevede transformarea unor posturi, cu scopul de a acoperi unele activități medicale din cadrul spitalului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 03 Septembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Procesiune religioasă  pe străzile Mangaliei
Pagina a fost generata in 1.7581 secunde