Primăria Mangalia organizează o acțiune de donare de sânge

103
Primăria Mangalia organizează o acțiune de donare de sânge - primariamangalia2-1418220054.jpg

Articole de la același autor

Primăria Municipiului Mangalia, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, Spitalul Municipal Mangalia și Clubul Rotary Mangalia organizează, sâmbătă, între orele 8.30-14.30, o acțiune de donare de sânge.

"Sunt așteptate toate persoanele sănătoase din Mangalia și localitățile învecinate, care doresc să îi ajute pe pacienții care au nevoie de tratament transfuzional. Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă.

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverință din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau neurologice. Cu două zile înainte de donare, este interzis consumul de băuturi alcoolice. În ziua donării, se recomandă un mic dejun ușor și minim 500 ml lichide", au transmis reprezentanții Primăriei Mangalia.

Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de șapte tichete de masă pentru produse alimentare, o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariați, o zi scutire de la frecvență, în ziua donării, în cazul elevilor, studenților și militarilor, decontarea cheltuielilor de transport în comun, în ziua donării, între localitatea de domiciliu/reședință, înscrisă în actul de identitate și localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

Acțiunea va avea loc la Spitalul Municipal Mangalia unde cei care doresc să doneze trebuie să aibă un act de identitate valabil.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 08 Decembrie 2014
Stire din Eveniment : Femeie lovită  de tren, la Mangalia
Pagina a fost generata in 1.3029 secunde