Primăria Mangalia are în lucru un proiect de modernizare a falezei Neptun-Jupiter

510
Primăria Mangalia are în lucru un proiect de modernizare a falezei Neptun-Jupiter - plajaneptun73-1361555393.jpg
Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, a avut, vineri, o întâlnire cu agenții economici care dețin active în zona limitrofă a lacurilor și plajelor din stațiunile Neptun și Jupiter. 

În cadrul discuțiilor desfășurate la Casa de Cultură, reprezentanții municipalității au prezentat un proiect de modernizare a falezei Neptun-Jupiter, care ar urma să fie pus în aplicare până la data de 1 iunie. Potrivit declarațiilor edilului, proiectul este conceput sub forma unui parteneriat public-privat și are în vedere reamenajarea zonei cuprinse între limita plajei și lacurile din Neptun și Jupiter.

Conform documentului inițiat de administrația publică locală, în acest perimetru va exista un concept urbanistic unitar, la a cărui realizare vor contribui atât Consiliul Local Mangalia, cât și agenții economici din zonă. Astfel, se vor folosi materiale speciale pentru pavaj și spații publice, fațadele clădirilor vor fi decorate într-o notă comună, se vor instala băncuțe și vegetație specifică locurilor de promenadă.

Amplasarea tarabelor și chioșcurilor va fi interzisă, aleile pietonale din apropierea lacurilor vor fi acoperite cu lemn, se vor construi pontoane pentru accesul turiștilor și se va institui o zonă de protecție în jurul lacurilor.

Primarul a subliniat că între lacuri și mare se pot realiza doar construcții fără etaj, iar aprovizionarea unităților de alimentație publică se va face în baza unui program prestabilit.

"Pentru a crea un aspect plăcut în perimetrul dintre lacuri și mare, se pot instala jocuri de lumini și fântâni arteziene, spații pentru copii sau alte elemente de atracție turistică, potrivit conceptului urbanistic unitar", a declarat primarul Cristian Radu.

El a mai spus că deținătorii de active, din zonă, trebuie să fie investitori serioși pentru a participa la implementarea acestui proiect.

La finalul discuțiilor, agenții economici au agreat propunerea municipalității, însă au atras atenția că și hotelierii trebuie să se implice în modernizarea stațiunilor, în primul rând prin igienizarea și ecologizarea activelor deținute.

De altfel, în timpul deplasării în stațiunea Jupiter, edilul a declarat că trebuie urgentate lucrările de ecologizare, atât de către angajații Primăriei, cât și de către agenții economici, astfel încât sudul litoralului să atragă mai mulți turiști în vara acestui an.

În acest sens, deținătorilor de terenuri și clădiri li s-a cerut ca până la 31 martie să finalizeze lucrările de reparații și igienizare. În caz contrar, lucrările respective vor fi realizate de municipalitate până la 1 mai, iar contravaloarea serviciilor va fi suportată de cei care nu au respectat termenele stabilite de Primărie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9189 secunde