Primăria Constanța și mizeria din oraș. Cine ar trebui să-i amendeze pe constănțenii certați cu bunul simț?

1169
7
Primăria Constanța și mizeria din oraș. Cine ar trebui să-i amendeze  pe constănțenii certați cu bunul simț? - fondgunoi-1488206764.jpg

Articole de la același autor

Avem semafoare cu inimioare, dar căcatul de pe trotuare când și cine îl strânge? Avem poliție locală care vânează șoferi zi și noapte, dar când o să-i vâneze și pe ăia care ies cu câinii la plimbare și îi lasă să se cace în mijlocul trotuarului, în spațiul cu nisip din locurile de joacă pentru copii, în parcuri și în piațete, fără să strângă după ei? Cine trebuie să îi amendeze pe gherțoii din trafic care la semafor își curăță mizeria din mașină, aruncându-și resturile pe geamul mașinii? Cine să le amendeze pe duduile care scuipă semințe pe jos în parcurile pentru copii, în timp ce își veghează odraslele să nu cadă în cap de pe tobogan? Din păcate, Constanța a devenit atât de tolerantă cu mizeria încât rahatul de pe jos nu mai întoarce nimănui stomacul pe dos. Faci haz de necaz, fentezi să nu calci în el și faci glume pe seama nefericitului care, din neatenție, o să care în casă "bucuria".

Este clar că în Constanța se întrepătrund aproape ermetic nesimțirea unei mare părți a cetățenilor cu nepăsarea autorităților locale. Atât de mult se armonizează cele două părți, încât aproape se încurajează reciproc. Nici una nici alta nu dă doi bani pe educație, pe spiritul civic, pe curățenie. Și, din păcate, din puterea exemplului, așa vor fi educate și generațiile viitoare. Copiii văd că mami și tati scuipă semințe și cingo pe stradă, că Grivei trebuie să își facă nevoile pe trotuarul din fața scării, că tati aruncă scrumierea de țigări pe geamul mașinii, că vecina de la doi își golește găleata cu gunoi în grădina dintre blocuri și nu la tomberon, că după picnicul din parc sau de la "pădure" familia a lăsat în urmă un munte de mizerie. Pentru copii această stare va deveni normalitate.

Asistăm, din păcate, cu sprijinul autorității locale, la un proces de împuțire a orașului. Căci, pur și simplu, Constanța pute. Degeaba ne ascundem după deget și ne mințim că trăim într-un oraș turistic, oraș european. Oameni buni, cum se încălzește un pic afară începe să pută tot orașul. Primăria are grijă să curețe zonele cu pretenție turistică - Mamaia, Piața Ovidiu, zona Cazinoului, în timp ce restul urbei se sufocă sub mizerie. Și nu musai din cauză că nu se mătură străzile și tro-tuarele orașului. Ci din cauză că nesimțirea multora dintre locuitorii Constanței a ajuns atât de mare încât, exact ca animalele, în urma lor rămân dâre de mizerie. În fața poliției locale scuipă pe stradă, își aruncă ambalajul de la mâncare și nici măcar nu li se atrage atenția. Agentul e preocupat să fotografieze mașina parcată cu jumătate de roată peste linia de demarcație. Nu îl interesează mizeria. Nu iese profit, nu se fac bani din asta, este nevoie de muncă de lămurire.

În realitate, mizeria ar trebui să coste enorm de mult în Constanța. Amenzi drastice, uriașe, o adevărată moblizare a autorităților, chiar cu riscul nemulțumirii unei mari categorii a cetățenilor. Amenzile pentru astfel de fapte ar trebui să fie printre cele mai mari. Căci altfel, ar putea domnul primar Făgădău să facă și zece campanii pe an "Curățăm Constanța noastră!" și tot degeaba. Mături trotuarul din fața casei dimineața, pentru ca la prânz și seara să fie plin de căcat, chiștoace și noroaie.

Populația trebuie educată și forțată să respecte legea. Cu vorba bună este clar că nu mai merge. Așa s-a întâmplat și în alte țări mult mai civilizate ca a noastră. Știți ce amenzi sunt în Germania dacă arunci și un băț de acadea pe jos? Dar cine să facă asta la noi?

Într-un final, cred că tuturor ne va plăcea să ne plimbăm pe trotuare curate, iar copiii noștri să se joace, în parcuri, în iarbă și nu în mizerie de animale, coji de semințe și ambalaje de la Danone sau 7Days.

Comentează știrea

Sindbad
28 februarie 2017
Compromisul dezastrului

Educația se face cu biciul. Cei care lasă gunoaiele menajere lânga stâlpi, care aruncă paharele de cafea, de la automat, chiștoacele, trebuiau amendate drastic, pe loc, cash sau cu ore de măturat pe stradă. Furatul culorii semaforului cu 9-10 secunde, pe trecerea de pietoni, si cu sacoșa impaturită în mâna, alergând la Alfa-Beta ? Mîncatul semințelor în autobuz, rahații de câine, etc. Mizeria si dezordinea în oraș e imensă. Dar cine să facă asta ? Cine să o corecteze ? O poliție locală blazată, paznici de panseluțe, care caută un ciubuc ? Este tot mai evident că nu se dorește, ar însemna să-și faulteze propriul electorat, ăia mulți, vorba lui Vodă Lăpușneanu...Cu această complicitate s-a făurit, și continuă, dezastrul Constanței. "Nu v-am dat, mă ? Ce mai vreți acum ? Ciocu mic! "

constanta
28 februarie 2017
tara lu psd

Exemplu : La Slobozia un agent politie locala da amenda unui cetatean ca da vanturi pe strada . Finalul : agentul primeste mustrare de la superiori !!!!!! Cine mai este incurajat sa aplice legea ? PS : cetateanul fara maniere este plecat la munca in Vest , ca in Romania nu se poate sta !!!

Cerem ajutor Bucurestiului caci altfel Cta va fi definitiv un zero
28 februarie 2017
Aplicati LEGILE

Legi exista dar cei care ar trebui sa le aplice sunt asa de corupti incat prefera spaga decat sa dea amenzi. De asta nici nu se monteaza camere video. Ar trebui sa mearga sa amendeze pe cei pe care-i inregistreaza camerele, si atunci spaga....? Politia, procuratura, toate organele de control sunt in marea lor majoritate corupte si pana nu se va sesiza Bucurestiul nu se vor apuca de aplicarea LEGII.

Mergi si pune intrebarile astea primarului si sefilor organelor de control
28 februarie 2017
Scimbarea incompetentilor

De ce presa scrie de agenti de politie care au refuzat spaga chiar de 3 ori in ultimele luni, din ardeal fiind, iar in cta nici nu se aude despre un asa exemplu ??? Aici nenorocitii care dau mesaje si comenteaza sunt in special baieti cu ochi albastri care de ani de zile au aceleasi lozinci: ca indiferent cine vine tot asa va fi, ca asa sunt romanii, ca e mai bine cu cei pe carei stim, de ce sa ii schimbam, etc. Sunt mesaje ale celor abonati la banul public, care vor in continuare doar ei sa castige licitatii si sa nu piarda mafia la cares abonati de ani. Schimbarea aduce progresu.

Constantin
28 februarie 2017
raiul needucatilor

Educatia a fost distrusa cu buna stiinta!!! Un popor needucat este foarte usor de manipulat. Daca intri in cocina te mananca porcii. Daca ii atragi atentia unui needucat te poti trezi cu un dosar de amenintare. Daca suni la 112 cei de acolo iti vor spune ca vor sesiza garda de mediu. Timpul trece, needucatul te ingroapa in mizeria lui si daca insisti sa-i atragi atentia devine agresiv. Politia vine da din umeri si pleaca. Needucatul iti rade in nas. La scurt timp te mai trezesti cu un dosar. Needucatul inventeaza o altercatie da fuga la politie si, uite asa, esti pus cu botul pe labe. Esti trimis in infernul depresiei si condamnat sa traiesti alaturi de niste gunoaie in mocirla unui oras distrus de niste indivizi care arunca cu bani in needucati.

N-a fost distrusa
28 februarie 2017
Constantine

pur si simplu a fost devoalata in toata splendoarea imposturii ei. Profesorii aia umflati in comunism de gradele pe care le purtau pe umeri si in fata carora tremurai erau doar niste bieti impostori turnatori la securitate, care in functie de cate note informative dadeau mai avansau din cand in cand in grad si in functie. CuCartea n-aveau nicio tangenta. Ii mai aud pe cate unii care au imbratisat teza comunista: ca pe vremea aia dom'le se facea cartea nu ca acum. Fals. Generatii de profesori analfabeti unsi de partid si securitate au indobitocit si au terorizat copiii ani de-alungul. Din ei daca 10% stiau ceva materie, restul suplineau prin frica, teroare, pedepse. De astia ti-e dor ?

Constantean
16 aprilie 2017
Felicitări

Il felicit pe ziarist ptr.adevărul spus , din păcate asta e adevărată față a orașului , mizerie , nesimțire , un oraș care scufundă pe zi ce trece , suntem pe locul 9-10 dintre orașele mari ale țării , asta spune tot , cartierele au ajuns deplorabile din cauza satrelor de țigani , focare de infecție , in stradă nu ieșim pt.un oraș curat , mai sigur , ptr. un trai decent , din păcate rămânem cu un articol scris despre realitățile orașului si cu câteva comentarii mai mult sau mai puțin adecvate.Constanța =mizerie , nesimțire , betoane , țigani , maidanezi , nesiguranță , etc.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3056 secunde