Primăria Constanța se pregătește pentru sezonul estival. Fântânile arteziene, în atenția municipalității

1395
5
Primăria Constanța se pregătește pentru sezonul estival. Fântânile arteziene, în atenția municipalității - fantanafalezacazino2-1486484850.jpg

Articole de la același autor

Primăria Constanța își ia măsuri din timp pentru a nu se mai întâmpla la fel ca anul trecut, când, în plin sezon estival, fântânile arteziene din oraș și din stațiunea Mamaia nu funcționau, din cauza licitațiilor întârziate. 


Primăria Municipiului Constanța a lansat, recent, spre consultarea pieței anunțul pentru identificarea celor mai bune oferte de preț pentru achiziția serviciului de punere în funcțiune, întreținere, supraveghere și demontare fântâni arteziene și bazine ornamentale. Practic, este vorba despre cinci fântâni arteziene situate în Piațeta Cazino (stațiunea Mamaia) - Fântână arteziană, Faleză Cazino Constanța - Bazin Pescarul, Faleză Cazino Constanța - Bazin Cascadă, Parc Arheologic - Fântâni arteziene (sistem integrat în pardoseală cu 122 jeturi de apă) și Parc Arheologic - fântână decorativă tip Wallace. 


Potrivit caietului de sarcini, durata contractului este prevăzută pe o perioadă de 184 de zile. Câștigătorul contractului va trebui să dispună de personal de specialitate care să se ocupe de curățarea apei, dezinfectarea rezervoarelor și eventuale reparații. Totodată, cel care câștigă licitația trebuie să aibă echipe de intervenție în cazul unei avarii sau defecțiuni. 


Pe vreme bună, fântânile vor funcționa până la data de 1 octombrie 2017, 14 ore pe zi, cu pauze de 30 de minute la interval de două ore.


În momentul de față, în administrarea municipalității mai sunt doar aceste cinci fântâni arteziene. În luna august a anului trecut, consilierii locali ai municipiului Constanța au votat proiectul de hotărâre prin care și-au dat acordul ca 12 fântâni arteziene din municipiul Constanța să treacă în administrarea Regiei Autonome Județene de Apă (RAJA). 


Primarul Decebal Făgădău spunea că a recurs la această strategie pentru a se asigura că fântânile arteziene vor fi puse corect în valoare, fiind vorba despre mentenanța lor, dar și creșterea duratei de funcționare, deoarece cei de la RAJA au specialiști în domeniu. De asemenea, el lua în calcul ca, împreună cu reprezentanții companiei de apă, să facă și alte proiecte pentru a construi noi fântâni pe raza municipiului Constanța. 


De partea cealaltă, și reprezentanții RAJA au spus că își doresc să mărească numărul fântânilor arteziene din municipiu, iar cele existente vor fi reabilitate și funcționale într-un timp cât mai scurt. 


La momentul respectiv, cele cinci fântâni, pentru care acum se caută specialiști în întreținere, se aflau cuprinse în diverse proiecte cu fonduri europene și nu au putut fi trecute în administrarea RAJA. 


Comentează știrea

SEVER
8 februarie 2017
......................

CAZINOUL CADE SI PE DOMNII DIN PRIMARIE II FREACA GRIJA FANTANILOR. CACATELUL ALA DE FANTANA DIN FOTO CU 3 PISATOARE RIDICOLE ESTE PRIORITAR CAZINOULUI CARE STA SA CADA......LUAVAR DRACU DE INCAPABILI....

mm
8 februarie 2017
mm

Avem primar?

@nn
8 februarie 2017
se pregateste

de cruciada impotriva maidanezilor, cel putin asta zice ca face.

BABU primar
8 februarie 2017
demisia FAGADAU

DIVORTUL lui FAGADAU poate rezolva dezastrul din oras. Un asa incompetent, nu ne asteptam sa vedem. O MARE deziluzie! fagadau pleaca la Braila de unde ai venit!

Mircea
8 februarie 2017
Mai multi copaci

Fratilor din Primarie... faceti mai multe spatii verzi in orasul asta ... Ne-am umplut de betoane si de praf si mizerie... La marginea orasului, oriunde, inca se mai poate, faceti parcuri si plantati copaci .... orasul asta se sufoca vara maxim ! Ne-am umplut de rable de masini si de cladiri construite ala-n dala... AJUNGE ! hai sa facem si ceva util !!! Daca plantam acum, in 10 ani o sa respiram un aer mult mai sanatos in mizeria asta de oras... Urmasilor nostri ce le lasam ???

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.9215 secunde