Primăria Cernavodă a oferit o casă nouă unei pensionare din oraș

119
Sărbătorile de Paște vor fi mai fericite, anul acesta, pentru o pensionară de 78 de ani, din Cernavodă.

Administrația publică Cernavodă i-a oferit femeii un nou acoperiș deasupra capului, după ce casa acesteia a fost distrusă de o furtună, în luna noiembrie 2012. Bătrâna a scăpat cu viață, ca prin minune, după ce locuința s-a prăbușit asupra ei. Văzându-și casa la pământ, femeia a cerut disperată sprijinul Primăriei Cernavodă, pentru a nu-și petrece bătrânețea sub cerul liber.

Edilul-șef Gheorghe Hânsă a luat măsuri, a solicitat adăpostirea temporară a femeii în căminul școlar și s-a deplasat la fața locului. În urma expertizei, s-a constatat că pereții din chirpici ai imobilului erau distruși în proporție de 80%, iar pensia lunară a bătrânei era insuficientă pentru reparații. Astfel, Primăria i-a oferit acesteia o șansă și a trimis în teren o echipă de muncitori pentru a reconstrui casa bătrânei din temelii.

Lucrările au început în luna februarie 2013 și au fost folosite materiale (cărămidă și țiglă) recuperate în urma demolării clădirii fostului Spital de Psihiatrie din Cernavodă.

"Pensionara nu este singura beneficiară a unui astfel de sprijin din partea autorității publice locale. Cazul acesteia face parte dintr-o întreagă acțiune de reabilitări care se va desfășura pe tot parcursul acestui an. În următoarele săptămâni, Primăria va demara lucrări de reparații pentru acope-rișurile a 30 de locuințe din cartierul Nord, a cinci locuințe din strada Călărași și o locuință în zona Columbia. Beneficiarii acestor lucrări sunt familii nevoiașe, asistate social de către Primăria Cernavodă", a declarat primarul Gheorghe Hânsă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4612 secunde