Președintele Klaus Iohannis participă la bilanțul anual al DIICOT

101
Președintele Klaus Iohannis participă la bilanțul anual al DIICOT - klausiohanniscotroceni-1487227593.jpg
Ședința de bilanț a DIICOT este programată să înceapă la ora 11.00, cu participarea președintelui Klaus Iohannis.


Raportul de activitate pe 2016 va fi prezentat de procurorul-șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, la ședință urmând să ia parte și procurorul general Augustin Lazăr, dar și procurorul-șef al DNA, Laura Kovesi.


Întrebat, miercuri, la Parlament despre o eventuală comasare a instituției pe care o conduce cu DNA, Daniel Horodniceanu a răspuns că nu crede că ar fi o idee bună.


"Nici nu cred că a fost o idee foarte serioasă la acel moment și, din ce îmi aduc aminte, ministrul Prună se referea la un viitor foarte îndepărtat. (...) Haideți să vedem întâi proiectul de lege și discutăm după. În acest moment, dacă mă întrebați fără să văd, deși nu este juridicește foarte corect, v-aș spune că nu ar fi o mișcare foarte bună", a spus Horodniceanu, după o discuție în Comisia juridică a Camerei Deputaților în care s-a luat în dezbatere OUG emisă de Guvernul Cioloș privind activitatea DIICOT.


Procurorul șef al instituției a afirmat că o astfel de comasare ar schimba modul în care funcționează Direcția, având în vedere că DIICOT și DNA sunt structuri cu competențe diferite și moduri de organizare diferite.


"Nu cred la acest moment că ar fi o idee foarte bună. (...) Să nu vorbim despre lucruri care ar putea să fie, ci despre lucruri care sunt", a adăugat el.


La începutul anului 2017, au apărut discuții în spațiul public privind comasarea DNA și DIICOT, dar această intenție a fost negată de Ministerul de Justiție condus de Florin Iordache, de premierul Sorin Grindeanu, precum și de liderii coaliției de guvernare, scrie News.ro.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5513 secunde