Președintele Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Aviației

136
Președintele Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Aviației - iohanniscotroceni0ishpo6zbj1-1500544575.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj de Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene, ocazie cu care a subliniat că exemplul de devotament și cutezanță al militarilor este un reper ''pentru noi și generațiile care vor veni''.


''Astăzi, 20 iulie 2017, de ziua Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, sărbătorim Ziua Aviației Române și a Forțelor Aeriene și onorăm contribuția tuturor militarilor și civililor care și-au pus destinele în slujba Aripilor Românești. De la înființarea, în 1893, a primei aerostații a armatei noastre și până în prezent, la intrarea în dotare a avionului de luptă F-16, Forțele Aeriene au parcurs un drum lung al evoluției, marcat de pasiune, de vocația pionieratului, dar și de sacrificii. Cele două Războaie Mondiale au reprezentat probe de foc pentru Forțele Aeriene Române, care au îndeplinit sarcina apărării spațiului aerian românesc și a obiectivelor terestre și navale, civile și militare'', afirmă Iohannis, în mesajul transmis.


Totodată, șeful statului arată că participarea militarilor Forțelor Aeriene la misiuni complexe, sub egida NATO, ONU, OSCE și a Uniunii Europene, dovedește profesionalism și patriotism.


''Exemplul de devotament și cutezanță al acestor oameni minunați reprezintă un reper pentru noi și generațiile care vor veni. Tot astăzi îi cinstim pe toți deschizătorii de drumuri care, prin efortul lor creator, au contribuit la dezvoltarea aviației și a științei aeronautice românești și mondiale — personalități remarcabile, precum Aurel Vlaicu, Traian Vuia, Henri Coandă, Elie Carafoli și Hermann Oberth. Îi sărbătorim, de asemenea, pe cei din aviația civilă de transport și din cea utilitară, dar și pe împătimiții aviației sportive, care prin activitatea lor contribuie la dezvoltarea economiei și la promovarea sportului românesc'', spune președintele Iohannis.


El le mulțumește tuturor aviatorilor militari sau civili, care participă la misiuni de salvare-evacuare și la alte intervenții de urgență, pentru modul exemplar în care își fac datoria.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5046 secunde