Președintele Iohannis participă la întâlnirea sașilor transilvăneni

129
Președintele Iohannis participă la întâlnirea sașilor transilvăneni - primareactieapresedinteluiklausi-1501677595.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis va participa sâmbătă la deschiderea celei de a 27-a întâlniri a sașilor transilvăneni, care va avea loc la Sibiu, iar duminică la ceremonia de comemorare a 100 de ani de la bătălia de la Mărășești, anunță Administrația Prezidențială, într-un comunicat.


La evenimentul de la Sibiu, organizat sub deviza "În lume acasă, cu inima în Transilvania" de Forumul Democrat al Germanilor din Transilvania și de Asociația Comunităților Săsești din Germania, vor participa reprezentanți ai acestei comunități din România și din țări precum Germania, Austria, SUA.


"Președintele Klaus Iohannis apreciază că întâlnirea din acest an oferă, în special generației tinere de sași din Germania, oportunitatea de a cunoaște mai bine și de a îndrăgi România, țara de origine a părinților lor", se arată în comunicat.
Duminică, șeful statului va participa la ceremonia de comemorare a bătăliei de la Mărășești.


"La 100 de ani de la cea mai importantă operațiune militară a Armatei Române din Primul Război Mondial, președintele Klaus Iohannis onorează la Mărășești memoria celor care au luptat și s-au jertfit pentru o Românie unită și puternică", precizează Administrația Prezidențială.


Cu această ocazie, președintele Iohannis va decora drapelele de luptă ale unităților militare succesoare ale tradițiilor de luptă de acum 100 de ani, se va adresa participanților, reprezentanți ai autorităților publice, corpului diplomatic și cultelor, și va oferi Mausoleului de la Mărășești un drapel comemorativ.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.163 secunde