Premierul Tudose: Guvernul lucrează la modificarea redevențelor

167
Premierul Tudose: Guvernul lucrează la modificarea redevențelor - guvernredeventetudose-1503420619.jpg

Articole de la același autor

Premierul Mihai Tudose a precizat, ieri, că Guvernul lucrează la Legea redevențelor iar acestea vor fi modificate de la 1 ianuarie 2018.

"Noi încă lucrăm la Legea redevențelor. În mod cert va trebui să modificăm redevențele, începând cu data de 1 ianuarie 2018", a declarat Mihai Tudose. președinte

Referitor la acest subiect, el a dat asigurări că majorarea accizelor nu va genera creșterea prețului la carburanți. Totodată, întrebat dacă vor fi creșteri substanțiale de redevențe, șeful Executivului a răspuns: "Să vedem cum se comportă firmele. Depinde de comportamentul lor".

Chestionat cum își explică nivelul scăzut al redevențelor din România, Tudose a precizat: "Nu s-a uitat nimeni la ei. Nu dau vina pe greaua moștenire, pe ce s-a întâmplat înainte. Eu sunt astăzi aici pus cu o misiune de către două partide, să facem ca lucrurile să meargă în această țară și, dacă vom continua să nu vedem ceea ce se întâmplă, eu cred că stăm degeaba aici".

În ceea ce privește majorarea accizelor la carburanți, șeful Guvernului a mai spus că se fac simulări la Ministerul Finanțelor.

"Deocamdată n-am stabilit nici cu cât crește, nici de când crește. Deocamdată la Finanțe sunt simulări pe această temă. Dar ceea ce este real este că ea a fost scoasă, n-a scăzut prețul la pompă nici cu un ban și, dacă atunci cineva a crezut că noi am scos acciza ca să facă profit niște firme, s-a înșelat. Atunci, încercăm să o băgăm la loc și să vedem dacă firmele vor înțelege că trebuie să rămână în aceeași paradigmă în care au jucat atunci când ea a fost scoasă. Mai avem și alte instrumente la îndemână pentru firme", a mai afirmat Tudose. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8048 secunde