Premierul Grindeanu: "Vom abroga hotărârea de guvern privind corvetele"

221
Premierul Grindeanu:

Articole de la același autor

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că Executivul va abroga hotărârea de guvern privitoare la achiziția de corvete, întrucât nu ar fi fost dată în mod legal.


"Vom abroga hotărârea de guvern dată în decembrie pentru că n-a fost dată în mod legal. Trebuia să existe înainte un memorandum care să fie aprobat în Parlament. Orice investiție în acest domeniu mai mare de 100 de milioane de euro trebuie aprobată de către Parlament, deci pașii sunt cât se poate de clari. Se abrogă, se merge cu memorandum în Parlament. Parlamentul aprobă sau nu, după care se vine în Guvern cu o hotărâre de guvern de acest tip. Nu s-au respectat acei pași, tocmai de aceea trebuie să abrogăm această hotărâre de guvern", a afirmat Sorin Grindeanu.


Fostul premier Dacian Cioloș și fostul ministru al Apărării, Mihnea Motoc susțineau, pe 23 februarie, că hotărârea de guvern privitoare la corvete nu reprezintă un contract semnat sau aprobat, ci stabilește doar procedura de achiziție, iar abrogarea HG nu poate avea ca temei nerespectarea condițiilor legale de adoptare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8671 secunde