Podul Agigea, șase ani de lucrări și garanție cât un telefon. Câtă incompetență zace în instituțiile statului?

4853
4
Podul Agigea, șase ani de lucrări și garanție cât un telefon. Câtă incompetență zace în instituțiile statului? - agigeaministrulrazvancuc1-1495813355.jpg

Articole de la același autor

Podul de peste Canalul Dunăre Marea Neagră, de la Agigea, care asigură legătura dintre nordul și sudul litoralului, pe DN39, a fost redeschis în noaptea de joi spre vineri. În acest context, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a efectuat, vineri, o inspecție a lucrărilor finalizate, dar și pentru a face o evaluare a modului în care se desfășoară traficul în condițiile actuale. 


Printre altele, ministrul a criticat faptul că lucrările au durat șase ani de zile, dar a dat asigurări că acum lucrurile sunt în stare bună, se circulă pe toate cele patru benzi de mers, iar podul nu va mai fi închis. 


El a mai spus că își cere scuze față de toți cei care au avut de suferit din cauză că reabilitarea a durat atât de mult, în condițiile în care putea fi terminată încă de anul trecut. 


"Partea cea mai grea din lucrare a fost finalizată. Îmi cer scuze participanților la trafic care au fost privați timp de două săptămâni de podul de la Agigea, care a fost închis traficului rutier. Pe de altă parte, vreau să subliniez că termenul pe care și l-a asumat compania a fost respectat și podul a fost redeschis circulației. Nu vom mai avea probleme legate de închiderea podului. Acest proiect a fost demarat în 2011 și, după cum vedeți, a durat șase ani, să ajungem în acest stadiu. Mi se pare inadmisibil și nu se va mai întâmpla așa ceva la minister și companie. Lucrurile trebuie să meargă foarte bine, să existe o colaborare între companie, constructor și autoritățile locale, pentru a putea preveni toate blocajele care pot apărea. Constructorii trebuie să înțeleagă că este de datoria lor să își respecte termenul asumat. De altfel, acest mesaj a fost transmis și de primul ministru Grindeanu. Lucrurile sunt simple: cine greșește plătește. De asemenea, este important să se respecte și calitatea lucrărilor", a declarat ministrul Răzvan Cuc.


Întrebat dacă există o persoană care să fie trasă la răspundere pentru faptul că lucrările începute în 2011 s-au întins pe ani buni, acesta a spus că ceilalți miniștri trebuie întrebați, el fiind de doar patru luni în funcție. De asemenea, șeful de la Transporturi a mai spus că reparațiile care au fost făcute au un termen de garanție de 24 de luni.


În altă ordine de idei, ținând cont că în momentul în care podul era închis, traficul era deviat pe alte drumuri județene din Constanța, ceea ce a dus la diverse deficiențe pe aceste rute, ministrul a fost întrebat ce se va întâmpla cu aceste drumuri județene. El a spus că, dacă este nevoie se vor găsi soluții, însă a lăsat de înțeles că reprezentanții Consiliului Județean Constanța au deja în plan asfaltarea acestor drumuri.


"Președintele Consiliului Județean Constanța are la îndemână și alte mecanisme cum ar fi proiectele de asfaltare cu fonduri europene sau cele care se află deja în lucru la Ministerul Dezvoltării. Dar, desigur, dacă structura vreunui drum a fost grav afectată o să avem o discuție și cu cei de la Compania de Administrare a Infrastructurii Naționale să vedem dacă putem prelua și să rectificăm eventualele probleme apărute pe drumurile județene", a spus ministrul Răzvan Cuc. 


Comentează știrea

GMT
27 mai 2017
DJ 391-Drum judetean facut praf

Cea mai mare victima a acestor lucrari este DJ 391 mai ales portiunea dintre Osmancea si Ciobanita...devierea tirurilor pe aceasta ruta nu a facut altceva decat sa distruga complet acest drum si sa arate ca dupa bombardament. Invit autoritatile competente sa faca o plimbare pe acest tronson si sa se bucure din plin de peisaj.

MIHAI
27 mai 2017
CUCUL , PRIMAVARA SI PODUL

Ponta a inspectat podul . Tariceanu si Dragnea au vizitat podurile . Tariceanu a confundat podul de la Agigea cu podul primariei . Degeaba au venit , Norocul podului e ca a venit si Cuc (alta pasare ) care a reusit , datorita eminentelor sale calitati , sa constate ca nu exista vinovati , el nici atat fiind doar de 4 luini ministru , vinovat fiind podul care nu se regeneraza ( repara ) singur precum coada soparlei . Ziarul ne informeaza ca dl Cuc ne promite o sosea ( 4 km ) care va duce direct la Mamaia si ca lucrarea va dura 4 secole ( pardon, luni ) avand in vedere ca trebuie facute studii , luate tot felul de aprobari , licitatii si alte aranjamente legate de multiple interese , dar mai ales daca PSD va guverna in continuare si va castiga si alegerile viitoare , ceea ce nu este exclus . Mai aflam de la inteleptul domn ministru ca cine greseste plateste . Problema e ca nimeni nu greseste . Singurii care gresesc in Romania sunt numai cei care-i voteaza pe nevinovati . Pentru CFR a fost inventat acarul Paun . Pentru poduri nu exista tapi ispasitori deoarece nu s-au inventat pana acum acari pentru ele . Garantia data , de patru luni este conditionata de interdictia de a se circula pe pod . Orice căruță care va trece o singura data pe pod , va duce la deterioararea si scoaterea definitiva din circulatie , fapt de care se va face vinovat carutasul nu constructorul , spre disperarea viitorilor . ministri si sefi care vor fi lasati fara obiectul profundelor lor analize . Dupa ce ne-a mai cantat putin , Cucul si-a lasat oul in cuibul dobrogean si s-a intors triumfator la Bucuresti , cuibul marilor cuci . Noi ramanem in continuare optimisti si fraieri .

Bizant dupa Bizant
27 mai 2017
Si PSD dupa PSD

Ghinionul lor este ca PSD-ul a venit la putere dupa PSD si Bizantul a venit dupa Bizant,aici in Dobrogea la noi.Asa s-a nimerit,asa am citit eu in cartea de istorie.Ce usor ar fi motivat ei daca Bizantul ar fi urmat dupa PSD su invers pesedeii ar fi venit la putere dupa imparatii bizantini.Partidul rosu,adica PSD-ul,este la putere din anul 2012,adica de 5 ani(PSD dupa PSD).Ministrul pesedeu a criticat faptul că lucrările au durat șase ani de zile.Deci,podul de la Agigea a fost reconstruit de imparatii crestini pesedei,nu de imparatii bizantini,si nici de Apolodor.Acest lucru l-a impiedicat pe domnul Cuc(mare dregator la pesedei),i-a fost jena sa arunce vina pe Constantin si Elena,adica pe imparatul si mama imparatului bizantin,sau sa arunce vina pe greaua mostenire penelisto-bizantina,pe fratele,aliatul lor Basescu sau pe regimul de trista amintire sau pe regimul burghezo-mosieresc.Cam greu cand stai la putere asa de multi ani.Nu ai pe cine sa injuri.Asa este,mi-am adus aminte, PSD a venit dupa Bizant si Apolodor din Agigea dupa Ponta.

La Crazy,Margo,Marco Polo si Etiquette se FUMEAZA la interior
28 mai 2017
La Crazy,Margo,Marco Polo si Etiquette se FUMEAZA la interior

Politia Locala Constanta protejeaza Smekerii.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.3612 secunde