PNL vrea ca salariații din mediul privat să poată primi două salarii în plus

405
3
PNL vrea ca salariații din mediul privat să poată primi două salarii în plus - fond2pnlionstefan-1505224434.jpg

Articole de la același autor

Liberalii au depus la Camera Deputaților mai multe inițiative legislative, însă una dintre acestea a atras în mod aparte atenția atât angajatorilor, cât și angajaților.

Concret, este vorba despre o inițiativă legislativă ce vizează ca angajaților din mediul privat să le fie acordat un al 13-lea și un al 14-lea salariu. În expunerea de motive, liberalii susțin că, astfel, România s-ar alinia la realitatea europeană.

Dacă această inițiativă va avea finalitate, salariații ar primi un al 13-lea salariu înainte de Crăciun și al 14-lea salariu înainte de concediul de odihnă. În expunerea de motive, liberalii propun ca cele două salarii în plus să fie plătite de către companiile private din impozitul pe profit datorat statului, fără a depăși plafonul de 20%.

"Ne dorim alinierea la realitatea europeană. Așa cum sunt recompensați salariații din companiile profitabile din Germania, Franța, Spania, Austria, Italia așa trebuie să se întâmple și în România. Discrepanța veniturilor dintre salaiații din mediul privat și cei din sistemul public este o realitate. Ca atare, PNL vine în întâmpinarea mediului de afaceri cu propunere de modificare a cadrului legal, prin care salariații societăților comerciale cu capital integral privat au posibilitatea de a primi al 13-lea și al 14-lea salariu. Cheltuielile salariale vor fi deductibile din impozitul pe profit datorat de aceste societăți în cuantum de 20%", a spus deputatul PNL, Ion Ștefan, unul dintre inițiatori.

El a explicat că, prin această propunere, bugetul de stat nu va fi văduvit de anumite venituri, ci, dimpotrivă, vor fi încasări suplimentare la buget ca urmare a impozitului pe salariu și a contribuțiilor sociale și de sănătate, cheltuieli care vor fi suportate tot de societăți prin acordarea acestor salarii.

"Adoptarea acestui proiect legislativ va avea un impact bugetar pozitiv. În România sunt 3,7 milioane de salariați în mediul privat, de trei ori mai mult decât în mediul public. Prin acordarea acestor salarii la bugetul de stat se vor încasa peste două miliarde de lei. Al 13-lea înainte de Crăciun și al 14-lea înainte de concediul de odihnă", a mai precizat deputatul PNL, Ion Ștefan, la digi24. 

Comentează știrea

Constantin
13 septembrie 2017
Sa ne bagam in seama...

Voi sunteti rupti de realitate!!! Majoritatea firmelor mici si mijlocii sunt intr-o situatie critica si voi veniti cu tot felul de imbecilitati. Reduceti impozitul pe munca, furati mai putin, reduceti birocratia, terminati cu pomenile electorale, faceti ordine in vami acolo unde incepe evaziunea fiscala si nenorocirea producatorului roman, protejati tot ce este romanesc, investiti in infrastructura si cu siguranta tara asta o sa o duca din ce in ce mai bine. Inca o aberatie care te face sa stingi lumina si sa emigrezi.

Gogu
13 septembrie 2017
Un nebun

Asta zice ca-i liberal ? Un USL întârziat , ăștia au fost comuniști in cap ! Bai Gogule tu ai auzit de piața forței de munca ? Ai auzit de libertatea contractuala ? Psd partid comunist de stânga ! Pnl partid comunist de dreapta !

Gigi
13 septembrie 2017
Aiurea !

PNL-ul nu mai are busola , nu mai are legaturi cu realitatea economica , sociala si politica , nici cu liberalismul , si mai putin cu neoliberalismul , deloc cu filosofia politica europeana si cu logica existentiala a unui partid care vrea sa mai traiasca . PNL-ul s-a dat cu limbricii PSD-isti , s-a dat cu cioflingarii din ALDE , cu care noapte de noapte se cotzaie si fac pidosnic , schimb de parteneri de la PSD si PMP si de prin alte parti . PNL- ul este in moarte clinica , duhneste deja a putreziciune , a hoit execrabil , inestetic , inutil , caruia i se canta deja , la chitara , prohodul ultimei rasuflari ... Hienele liberale au intrat in panica si propun fel si fel de solutii aiuritoare , doar-doar , vor mai pacali publicul nehotarat si electorii descurajati . S-au dat cu pravoslavnicii , popalai si calugari tembeli - o miscare antieuropeana - au votat alaturi de PSD toate masurile legate de alegeri , care favorizeaza primarii mafioti , si-au pus in functii penalii , cu dezlegare de la PSD , prefecti si directori in deconcentrate , la BNR , ASF , ITM , RAR etc. etc. Maine , nu mai este nevoie sa se alieze declarativ si faptic cu PSD-ul , pentru ca una sunt de multi ani si ca una sug , mulg si belesc tara ! Niste hahalere , niste ratati , niste faliti !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3793 secunde