PNL și-ar putea modifica statutul partidului

178
PNL și-ar putea modifica statutul partidului - pnlpropuneremodificarestatutnico-1486901754.jpg

Articole de la același autor

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, susține cinci propuneri de modificare a statutului PNL, "pentru o mai bună funcționalizare și un mai mare grad de democratizare a partidului", între care se numără și cerința ca toți candidații din alegeri, pe listă sau în uninominale, să fie stabiliți prin decizii exclusiv ale filialelor, fără imixtiunea forurilor naționale. 


Astfel, prima modificare ar fi ca Birourile Politic Local (BPL), Județean (BPJ) și Național (BPN) să fie mai suple, formate dintr-un număr mai mic de membri, de exemplu din maximum 40 de persoane. 


O altă modificare vizează Colegiile Directoare Executive, care să se desființeze, rămânând ca foruri superioare ierarhic în raport cu birourile permanente doar Consiliile de Coordonare. 


Cea de-a treia propunere susține ca BPL și BPJ să se constituie prin alegeri directe, universale, la nivelul organizației locale, respectiv a filialei. 


Nicolae Robu mai susține și ca președinții la nivelurile local, județean și național să se stabilească prin alegeri directe, universale, la nivelul respectiv, drept de vot având toți membrii cu cel puțin trei luni vechime în partid la data alegerilor, cu cotizația la zi pe perioada de la fuziune până la finele lunii anterioare celei în care se desfășoară alegerile.


Ultima propunere se referă la candidații la alegeri, atât la cele pe listă, cât și la cele uninominale, care să fie stabiliți prin decizii exclusiv ale filialelor, fără imixtiunea forurilor naționale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.531 secunde