PNL sesizează CCR cu privire la legea pentru eliminarea avizului CSAT la numirea directorului DGPI

95
PNL sesizează CCR cu privire la legea pentru eliminarea avizului CSAT la numirea directorului DGPI - pnl-1495555057.jpg

Articole recomandate

Senatorii PNL au sesizat marți Curtea Constituțională a României cu privire la modificările aduse mecanismului de numire în funcție a directorului Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI) din cadrul Ministerului de Interne, prin eliminarea avizului necesar din partea Consiliului Suprem de Apărare a Țării.


"Modificarea operată de majoritatea parlamentară încalcă prevederile constituționale referitoare la asigurarea securității naționale, iar pe de altă parte se înscrie într-o abordare sistematică a PSD-ALDE de restrângere a atribuțiilor președintelui României prin modificări legislative lipsite de fundamentare", se arată într-un comunicat al PNL transmis AGERPRES.

De asemenea, liberalii subliniază că proiectul de lege prin care a fost modifică OUG 76/2017 are grave carențe de coerență legislativă în raport cu o serie de alte acte normative în vigoare, deschizând posibilitatea legală de a aservi politic activitatea DGPI.

"Soluția legislativă promovată nu a fost supusă dezbaterii și votului în prima cameră sesizată, respectiv în Camera Deputaților, fapt care a dus la încălcarea principiului bicameralismului în adoptarea actelor normative", precizează liberalii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0182 secunde